Alan Hržica prije sedam godina doživio je obraćenje koje mu je iz temelja promijenilo život.

Galerija


Prije sedam godina glazbenik Alan Hržica pronašao je mir i sreću u vjeri i duhovnoj glazbi, kojoj se u potpunosti posvetio. Novom pjesmom "On nas ljubi" najavio je i izlazak prvog samostalnog albuma duhovne glazbe. Tom prigodom razgovarao je s ekipom IN Magazina kojoj je povjerio planira li se vratiti na estradu te kako su reagirali prijatelji i kolege kad je počeo svjedočiti vjeru.

"Kad sam se povukao s estrade, nisam više imao namjeru biti u javnosti. Tri godine pjevao sam u crkvenom zboru i onda je došla moja prijateljica i rekla da želi da snimim tu pjesmu koju sam ja stalno ponavljao. To je bila 'Cijena neprocijenjiva' autora Dragutina Hrastovića, i onda sam snimio tu pjesmu", rekao je Alan Hržica. Pjesmu po pjesmu, i spreman je Alanov prvi album duhovne glazbe, koji nosi ime 'Nova stvorenja'. Pjesma koja ga najavljuje zove se 'On nas ljubi', a spot je sniman na otoku Pašmanu. Prije desetak godina glazbenik se na sceni predstavljao pop-glazbom. Njegov izričaj od tada do danas najviše se razlikuje u tekstovima.

Alan Hržica (Foto: Pixsell)
Alan Hržica (Foto: Pixsell)

"Ovdje sam u ulozi čovjeka koji pjeva Bogu, o ljubavi prema Bogu. Više nisam onaj Alan koji pjeva srcedrapajuće pjesme ženama. Ovdje dolazi do ozdravljenja srca", dodaje Hržica. I upravo je to jedan od razloga zašto o povratku na estradu ne razmišlja. Možda će jednog dana, kaže, pisati za druge, no na srcu mu je sada isključivo duhovna glazba. "Zapravo sam htio napraviti promjenu u životu", rekao je.

Prije sedam godina obratio se, a već pet godina pjesmama i nastupima svjedoči svoje obraćenje. Kad ne pjeva i ne svira, aktivan je član svoje molitvene zajednice, koja sada ima oko 180 aktivnih članova. Iza toga postoji veliki humanitarni rad, cijela ekipa podijeljena je u timove. Imamo tim za siromašne, timove za bolesnu djecu, za nezbrinutu djecu, imamo i vrlo zgodnih projekata koje zajednički radimo", kaže Hržica. U svemu što radi ima bezrezervnu potporu supruge Ricarde.

Alan Hržica (Foto: Pixsell)
Alan Hržica (Foto: Pixsell)

"Imam tu sreću da i moja supruga isto živi vjeru. Upoznali smo se u Međugorju i to je jedna lijepa ljubavna priča sa hodočašća. U svemu tome što ja radim podržava me i daje mi na jedan način veliku snagu, potporu u tim mojim izbivanjima iz kuće, putovanjima i odlascima. Sretan sam jako", dodaje Hržica. Njegova supruga nije u glazbi, no dijele glazbeni ukus.

"To je način na koji se kvalitetno i dobro družimo. Ja imam veliku potrebu pustiti sve najbolje pjesme svijeta, sve ono što sam ja slušao cijeli život, tako isto i filmove. Inače je moja žena dosta mlađa od mene, tako da nije gledala sve ono što sam ja gledao", zaključio je. A njega će uskoro moći vidjeti i splitska publika jer već za desetak dana održat će koncert na Gripama.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.