zbog ovog ga pamete

HUMANITARAC IZ SJENE Nepoznatoj ženi ostvario životni san, stotine maknuo s ulice

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Svojim dobrim djelima nikada se nije hvalio. Upravo to učinilo ga je još većim čovjekom u očima milijuna diljem svijeta.

Vijest o smrti Georgea Michaela brzinom munje proširila se noćas svijetom i u nevjerici ostavila milijune obožavatelja lika i djela jedne od najvećih legendi našeg stoljeća.

Pogledaj i ovo Aki Rahimovski - 1 "jedan divan čovjek" Veliko srce Akija Rahimovskog: Rijetki znaju koliki je bio humanitarac, a oni kojima je pomagao neće ga nikada zaboraviti!

Njegova glazba postala je bezvremenska, a osim glazbom pozornost javnosti privlačio je i burnim načinom života. No,tek nakon njegove smrti u javnost su odlučili istupiti osobe koje tvrde da im je upravo Michaelova velikodušnost spasila život. Pjevač je naime u tajnosti pomagao potrebitima, a humanitarnom radu bio je posvećen desetljećima.

"George je godinama donirao darove i novac koji je pomogao da se brinemo u ljudima zaraženima HIV-om. Njegova je potpora pomogla je da se korak više približimo svijetu u kojem zaraženi mogu živjeti bez da ih drugi osuđuju ili da prema njima imaju predrasude", kazala je Jane Barron iz organizacije 'Terrence Higgins Trust' koja pomaže oboljelima od HIV-a.

Njegova dobra djela nisu zaobišla ni djecu i mlade iz organizacije Childline. "George je bio iznimno velikodušan filantrop, ali nije htio da se o njegovim donacijama priča u javnosti", dodala je Barron.

No ono što doista pokazuje da je bio veliki humanitarac su njegova nasumična djela usmjerena prema potpunim neznancima. Dan nakon njegove smrti voditelj Richard Osman na svom Twitteru otkrio je da je natjecateljica jednog showa produkciji priznala joj trebaju novci za umjetnu oplodnju. Nakon što je Michael to saznao nazvao je televiziju i ženi donirao 15.000 funti, što je više od 130.000 kuna.

 Novinarka Sail Hughes otkrila je da je pjevač jednom prilikom konobarici dao napojnicu u iznosu od 45 000 kuna jer je saznao da je zaglibila u dugovima jer si plaća školovanje za medicinsku sestru.

Volontirao je Michael i u prihvatilištu za beskućnike, a nekolicinu koji su to znali molio je da o tome nikome ne govore. 2000. godine kupio je originalni piano Johna Lennona od privatnog kolekcionara za 8 milijuna kuna, kako bi ga vratio muzeju Beatlesa u Liverpoolu koji si ga nije mogao priuštiti. Zbog svih ovih djela u očima milijuna postao je još veći. I to nažalost tek nakon smrti.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene