Film ZG80 zapravo je prednastavak filma Metastaze pa ćemo tako Renea Bitorajca ponovno gledati kao Krpu.


U četvrtoj noći 22. Sarajevskog filmskog festivala, premijeru će imati i dugo-očekivani hrvatski film ZG80.

U priči o navijačima u glavnoj ulozi gledat ćemo Renea Bitorajca. Godina je 1989., a skupina navijača Dinama dolazi u Beograd na utakmicu protiv Crvene zvezde. Radnja je to prvijenca Igora Šeregija koji premijeru ima na Sarajevo film festivalu.

'To je nekakva akcijska komedija koja mislim da će zanimat i muškarce i žene svih godina. Imamo neke od najpoznatijih glumaca u Hrvatskoj i Srbiji', rekao je redatelj Igor Šeregi.

ZG80 zapravo je prednastavak filma Metastaze pa ćemo tako Renea Bitorajca ponovno gledati kao Krpu.

'On je zapravo nekoliko godina mlađi što se neće primijetit i u karakteru možda blaži jer još nije prošao crnilo i užas rata pa se ne vidi tolika agresivnost kod njega', rekao je Rene Bitorajac.

Snimalo se na nekoliko lokacija u Srbiji i Hrvatskoj. No, na Marakanu ekipa nije smjela ući zbog sigurnosnih razloga.

'Gdje god da smo snimali u Srbiji ili Hrvatskoj smo se uvijek morali nekako malo skrivat od ovih drugih navijača. U zagrebu smo na kolodvoru snimali delije što nije baš bilo popularno, odnosno u Beogradu smo snimali dolazak BBB u Beograd što apsolutno nije bilo privlačno', dodao je redatelj Igor Šeregi.

Neki od likova temeljeni su na stvarnim osobama. Pa se tako u Zvonku, kojeg tumači Mario Petreković, možda prepozna Zdravko Mamić.

'Poslije smo se našli par puta i popili smo jednu. Oduševljen je on i ja sam oduševljen', rekao je Petreković.

Nakon premijere u Sarajevu, film će se prikazivati i u kinima diljem Hrvatske i to od prvog rujna.