Njihova strana priče

Ovo o plesačicama sa Zrća sigurno niste znali!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Za vrijeme nastupa počela se osjećati jeftino, i zato je sigurna da se povlači... svjesna je da je PR mašinerija njihovu umjetnost spustila na razinu mesa u izlogu...

Kolumnist portala Dnevnik.hr, Hrvoje Šalković, donosi vam priču o plesačicama koje svakodnevno, tijekom ljetnih mjeseci, uveseljavaju posjetitelje najluđe plaže na hrvatskoj obali - Zrća!

Pogledaj i ovo showbuzz Tlapnje o Sodomi i Gomori Roditelji, evo što možda niste znali o Zrću!

Priča o Zrću kao Sodomi i Gomori pogrešno je nasađena od davnih dana.

Mnogi su sasvim pogrešno ubrali priču o ovoj, sada već mitskoj plaži koja otvorenog garda i spuštenih ruku prkosi Velebitu, ali i svim zamkama koje donosi projekt masovnog partijanerskog turizma.

Mnogi su pogrešno shvatili koncept, i nikada ga kasnije nisu shvatili kako treba.

>> Roditelji, evo što možda niste znali o Zrću!

Orgije u plićaku, droga na svakom koraku, polugole djevojke upitnog morala… tlapnje i gluposti kojima su djeci mazane oči.

Najveći teret ove opasne PR igre odnijele su profesionalne plesačice, koje su sastavni dio personala svakog kluba, ponijele su veliki teret, veliku odgovornost, a zaista nisu nimalo krive za rezultate i iskrivljenu percepciju.

Naime, već čitavo desetljeće PR-ovci klubova medijima serviraju fotografije after beach, i onih noćnih partya na kojima dominiraju atraktivne plesačice, u vrlo atraktivnim pozama, koje su dio njihova standardnog plesnog repertoara.



Serviraju uglavnom takve fotografije, na kratke staze uknjiže PR bodove, ali na duge staze čitavom projektu Zrće naprave lošu stvar.

Naime, hrpa dječaka i muškića na osnovu tih fotografija stječu dojam da je Zrće rajska plaža na kojoj ljetuje valjda milijun putenih, rasplesanih i požudnih cura koje čekaju samo njih.

Treba se samo pojaviti dolje, i već na prvom after beach partyu kreću orgije.

Svakog ljeta mase nadobudnih klinaca stižu na plažu s takvim idejama, i s vremenom, omjer muških i ženskih gostiju okrenuo se u 7 naprema 3 za muškiće.

Dugoročno gledano, stvar je opasna i zabrinjavajuća.

Ali plesačice zaista za ništa nisu krive. Autor ovog teksta, zbog prirode posla, proveo je posljednja dva mjeseca pod istim krovom s nekoliko profesionalnih plesačica, i uvjerio se da se radi o skromnim, pristojnim djevojkama, mahom studenticama koje se ljeti bore za svoju koricu kruha, da bi od zarađenog u ostatku godine krpale studentske budžete.

Ranka ima 25 godina, rođena je u Beogradu, živi u Pančevu. Studentica je psihologije, upisala je četvrtu godinu s dosadašnjim prosjekom ocjena 9,3 (srpski sustav ocjenjivanja ima raspon od 1 do 10).



Izuzetno je obrazovana djevojka s kojom se može razgovarati o svemu, od neodarvinizma do heklanja. Plesom se bavi čitav život, a na Zrću je provela nekoliko posljednjih sezona, najprije dvije godine u Aquariusu, a ovog ljeta u NOI.

Živi s bratom, i novac zarađen na Zrću znači joj vjeru da će uspjeti završiti studij.

Kaže nam da nije imala nemoralnih ponuda, da joj se nitko nije obraćao s pogrešnim idejama, ali isto tako, kaže da joj nije gušt plesati na dnevnim partijima. Noću je sve drugačije, i kada je na glavnom stageu u noćnom izdanju, u njoj se budi artist, i kaže da u tom trenu svoj posao zaista doživljava kao umjetnost.

Stvari koje bi rado promijenila su krvavi žuljevi, s kojima se svakodnevno bori, o čemu zaista može posvjedočiti autor ovog teksta. Stvar je zaista bolna i vizualno jezovita. Ali ljudi ne vide takve stvari, i bolje da ne vide. Pola sata izazovnog plesa na pozornici, a nakon toga bolno vidanje krvavih žuljeva u backstageu, i tako svakodnevno dva mjeseca.

Sonja je također iz Beograda, ima 27 godina i na Zrću je svojevrsni starosjedilac. Četiri je sezone plesala u Papayi, i sada se skrasila u NOI, u svojem posljednjem plesnom ljetu.



Od svih djevojaka s kojima smo razgovarali, Sonja je najviše razočarana percepcijom njenog zanimanja. Za razliku od Ranke, niti malo se ne osjeća umjetnicom. Kaže da uvjeti na Zrću nisu takvi da bi ona uživala u svojim nastupima, jer svjesna je da je PR mašinerija njihovu umjetnost spustila na razinu mesa u izlogu.

Za vrijeme nastupa počela se osjećati jeftino, i zato je sigurna da se povlači. Bavi se izradom nakita, i želja joj je odseliti u Beč i tamo iznova posložiti svoj život.

Lana ima 26 godina i dolazi iz jednog malog gradića u Kazahstanu. Godinama se bavila trbušnim plesom, a onda se prebacila na klupske performanse, i u NOI je već tri pune sezone.



Završila je studij marketinga i managmenta, ali ples obožava, i strukom za koju se školovala ne misli se baviti barem još nekoliko godina, sve dok sebe u plesu ne iscrpi do kraja. Novac zarađen na Zrću znači joj jako puno, s obzirom da financijski pomaže čitavu obitelj. Ulaže u sebe, položila je tečaj instruktora joge i sa sjajem u očima govori o nadanjima i željama.

Jednako kao i ostatak djevojaka, nemoralne ponude nije imala, a kao profesionalac s pozornice, jako dobro zna podići zid između sebe i eventualnih gnjavatora i širitelja loše energije.

Slavne plesačice Zrća, djevojke koje su kroz posljednjih deset godina priskrbile Zrću reputaciju kakvu već ima, bez da je njih itko pitao što misle o tome. Ljepotice u korzetima i izazovnim pozama.

A zapravo simpatične i skromne studentice, cure koje, baš kao i svi mi, samo žele komadić boljeg života.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene