Zimzelen
Zimzelen Foto: Chiara Vladilo

Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote.


Nova pojava domaće glazbene scene Zimizelen predstavlja se debitantskim singlom „Fantastično“. Zimski, sanjivi ugođaj i bajkovita lirika usađena u nijansiran i suvremen aranžman označuju intrigantan start autora čija priča tek počinje.

Vezani članci Lana S. Glazbenica i multiinstrumentalistica Lana.S vodi nas u svoj svijet, hrabro je zakoračila u samostalne vode Bend 058 Poslušajte kako zvuči uživo naš nagrađivani americana country bend, inspirirala ih je nada u bolja vremena

Iza pseudonima Zimizelen skriva se mladi zagrebački glazbenik Vinko Ergotić koji je svoje prve korake na alternativnoj sceni napravio unutar blues rock i indie bendova Heroina i Nellcote. Novim projektom radi odmak od dosadašnjeg izražavanja na engleskom te se potpuno posvećuje djelovanju na materinjem jeziku. U glazbenim krugovima već dočekan kao pozitivno iznenađenje, pjesmom „Fantastično“ suvereno gazi poljem psihodeličnog noir folka i slušatelja odvodi u svoj zamišljeni svijet:

„Zimizelen postaje aktivan u hladnim i mračnim razdobljima. Tada svoje priče šalje u svijet u nadi da će postati vječne. Zelen je koliko i naivan, ali to radi jer mu je potrebno, tako ventilira ludilo i slama tugu. Od zime do zime. Ili možda nikad više. Ove zime života pripremio je toliko pjesama da se čini kao da će se pjevati i svirati još dugo nakon što napokon stigne proljeće. 'Fantastično' je pjesma o otkrivenju nečeg donedavno nedokučivog i nezamislivog, u momentu kad je sve u tebi i oko tebe otišlo u crveno i zamračilo se. Pjesma o slatko-gorkoj spoznaji.“ – opisuje Zimizelen.

Glazbu i tekst singla potpisuje Vinko Ergotić. Za miks i master zaslužan je Leonard Klaić (Dostava Zvuka studio) koji je sudjelovao na pjesmi i u ulozi bubnjara i koproducenta. Singl „Fantastično“ izdan je za etiketu Dostava Zvuka i dostupan je na Youtube kanalu diskografa, Bandcamp stranici izvođača te na svim streaming servisima.

Ogrnula se kimonom koji nije ništa skrio dok se šetala plažom u oskudnom bikiniju