Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Završio je 12. po redu Zagreb Film Festival!


Svečanom dodjelom nagrada i projekcijom filma 'Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju' (prikazanog izvan konkurencije) švedskog redatelja Roya Anderssona, u zaključen je natjecateljski dio programa 12. ZFF-a.

Vezani članci Zagreb Film Festival (Foto: Pixsell) Prva redateljica iz Saudijske Arabije predstavlja film na ZFF-u: "Vadžda" snimljena u čast ženske snage PR Kokice i kino pod zvijezdama u središtu Zagreba

Ovogodišnja su Zlatna kolica za najbolji dugometražni film te novčana nagrada u iznosu od 4.000 eura dodijeljeni gruzijskom filmu 'Spojevi naslijepo' Levana Koguashvilija. Žiri je dodijelio i dva posebna priznanja za dugometražni igrani film, 'Hrabroj djevojci' Zeresenaya Berhanea Meharija te filmu 'O konjima i ljudima' Benedikta Erlingssona.

Objavljeni pobjednici 12. Zagreb Film Festivala!

Zlatna kolica za najbolji dokumentarni film te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura primio je Matjaž Ivanišin za svoj film 'Putnik Karpo', a posebno priznanje u dokumentarnoj konkurenciji dodijeljeno je filmu 'Goli' Tihe K. Gudac.

Zlatna kolica za najbolji kratkometražni film te novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura dobio je film 'Kowalski' Andreja Creţulescua, a HT nagradom publike za najbolji dugometražni film nagrađeno je 'Ničije dijete' Vuka Ršumovića, film s kojim je festival otvoren u nedjelju 19. listopada.

Zlatna kolica filmu iz programa Kockice te iznos od 10.000 kuna koje osigurava Društvo hrvatskih filmskih redatelja dodijeljeni su filmu 'Tlo pod nogama' Sonje Tarokić, a dodijeljeno je i posebno priznanje, filmu 'Manjača' Tina Žanića.

Na 12. ZFF-u prikazano je preko 150 filmova u 12 programa na šest lokacija. Festival je posjetio najveći broj gostiju dosad, njih više od stotinu, a i program Industrije, popratnog dijela festivala namijenjenog filmskim profesionalcima, također je bio najbogatiji dosad. Kroz festival je već prošlo tridesetak tisuća posjetitelja, a program se i nastavlja, u nedjelju 26. listopada, kad će reprizno biti prikazano nekoliko naslova iz glavnog i popratnih programa te program Dan LUX filma ostvaren u suradnji s Europskim parlamentom.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook