Rekordna posjećenost

RetrOpatija završila spektaklom koji je grad ispunio glazbom, plesom i desecima tisuća ljudi

Retroopatija Retroopatija 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Retroopatija (Foto: PR) Retroopatija (Foto: PR) Retroopatija Retroopatija Retroopatija +0 Retroopatija (Foto: PR) Galerija

Nakon osam dana programa, najpopularnija opatijska manifestacija sinoć je doživjela svoje veliko finale, a dosad najduža RetrOpatija s najbogatijim programom zaključena je i rekordnom posjećenošću. Groznica subotnje večeri ispunila je svaki kutak grada glazbom, plesom i izvrsnim raspoloženjem.

Spektakularnom finalnom večeri koja je ispunila centar Opatije s više od dvadeset tisuća rasplesanih posjetitelja završila je RetrOpatija, najveća opatijska manifestacija, koja je tijekom proteklih osam dana predstavila više od pedeset programa na nekoliko desetaka pozornica diljem grada.

Pogledaj i ovo Klapa Rišpet na opatijskoj pozornici - 4 Romantična atmosfera Klapa Rišpet na opatijskoj pozornici: Bio je to koncert za pamćenje, a pala je i prosidba!

Ples na glavnoj ulici zatvorenoj za automobile, izvrsna glazba u svakom kutku grada, posjetitelji odjeveni po modi raznih stilova prošlog stoljeća i odličan provod za sve koji su sinoć uskočili u opatijski vremeplov i ponovo proživjeli neke od najboljih trenutaka iz zlatnog doba glazbe obilježili su centralnu večer RetrOpatije koja je kulminirala velikim disko tulumom na Ljetnoj pozornici.

Na tom putovanju kroz uzbudljivo 20. stoljeće desetci tisuća ljudi pratili su posebno uređeni izlozi trgovina i lokala, ugostiteljska ponuda sa specijalitetima "prošlih vremena“, posebna atmosfera koju su stvorili brojni profesionalni plesači i oldtimeri što su zavladali zatvorenom središnjom gradskom prometnicom te glazba različitih stilova koja je obuhvatila sve ono najbolje što se moglo čuti od rockerskih pedesetih preko "ludih“ sedamdesetih do "glasnih“ devedesetih.

Rockabilly eru oživjeli su The Bourbon Hunters na tržnici, za čiji nastup je dobra priprema rockabilly jive plesna radionica, domaće i strane hitove u atraktivnim verzijama punim funka, soula i groovea izveli su kod hotela Paris Grooversi, a Disco Magic Band zagrijao je kukove raspoloženog mnoštva ispred Šporera za veliki disco-party na Ljetnoj pozornici.

Dok su kraljice i kraljevi podija brusili svoje plesne pokrete, nešto drugačiji ritam koraka imao je nastup Puhačkog orkestra Lovran koji su u retro-izdanju prodefilirali od tržnice do Slatine gdje je nastupila sve popularnija ulična atrakcija Techno Vikings. Uz glazbeni program, posjetitelji su se imali prilike zabaviti uz retro-kamione i igre Javne vatrogasne postrojbe Opatija, prepustiti se stručnim rukama frizera i vizažista u Retro Make up & Hair Dresser Corneru te Gentleman's Shopu gdje je rad majstora za "kožu i kosu“ pratila ugodna glazba Iman Acustic Trija.

Repertoar sastavljen od hitova velikih glazbenih imena kao što su David Bowie, Depeche Mode, INXS ili Iggy Pop fantastično je pred krcatim gledalištem ispred TIC-a izvela grupa GIFT i tako dovela ovu sjajnu ljetnu retro-večer do njenog vrhunca – tuluma pod noćnim zvijezdama na "najljepšoj otvorenoj sceni Mediterana“.

Pod vedrim nebom i velikom disko-kuglom, Ljetna pozornica postala je najvećom diskotekom što je u uzavrelom plesu povezala tisuće tijela, pod vodstvom MC Šajete i DJ Mire Paušića koji su sjajnim odabirom hitova ovu nezaboravnu zabavu produžili do ranih jutarnjih sati.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Shannen Doherty i Jason Priestly (Foto: Instagram) Shannen Doherty i Jason Priestly (Foto: Profimedia) Shannen Doherty (Foto: Getty) Jason Priestly (Foto: Profimedia) +7 Beverly Hills (Foto: IN Magazin) Celebrity Najpoznatiji televizijski blizanci objavili prvu zajedničku fotografiju nakon 20 godina: "Vratili smo se!"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene