NOVI MODNI DOGAĐAJ

Kolekcijama poznatih dizajnera završena prva Fashion arena u Mostaru

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Fashion arena predstavila je nove kolekcije poznatih dizajnera

Drugu večer Fashion Arene, koja se održala u nedjelju, 4. prosinca u Kongresnoj dvorani u zgradi Vlade FBIH U Mostaru, otvorila je Linea exclusive, hrvatska modna kuća iz Zagreba s dugogodišnjom tradicijom.

Pogledaj i ovo showbuzz NBA zvijezde u Hercegovini Vjenčanje desetljeća u Mostaru: On je imao 18, ona 23 kad su se zaljubili, a danas žive američki san

Ovaj jedinstveni modni brand, čije su kreacije neizostavne na crvenom tepihu, ali i u svakom ženskom ormaru, prvi se put predstavio revijom pred mostarskom publikom.  Večer je otvorila Tina Katanić, a pistom su defilirale poznate manekenke iz naše zemlje i regije- Daniella Mijatović, Tea Bošković, Vedrana Lindarić, Sarah Čerkez, Ivana Ergić, Lana Gržetić, Petra Frković, Katarina Prnjak, Petra Dukić i brojne druge manekenke i manekeni.

Ljubiteljima mode u Mostaru predstavila se i jedna od najboljih bosanskohercegovačkih dizajnerica- Ljiljana Majkić, koja voli neobične forme i spajanje nenosivog s nosivim. Njezina nova kolekcija nosi naziv PUZZLES OF IDENTITY, a osnovne karakteristike su slobodna skulpturalna forma, poetičnog duha i eklektičnog karaktera. S obzirom na to da teži suvremenom kreativnom izražaju i eksperimentalnom pristupu kreiranja, nije neobično što njene kreacije izgledaju kao male skulpture.

Publika je uživala i u reviji Milana Senića, bosanskohercegovačkog modnog dizajnera, stiliste I kostimografa. U fokusu njegovog dizajnerskog istraživanja jesu klasični odjevni predmeti, poput košulje, male crne haljine, kao i odjevni predmeti karakteristični za mušku modu, koje kroz dekonstrukciju, arhitekturalnost, strukturalnost i transformabilnost interpretira na svoj nov i drugačiji način. Voluminozni baloneri i uske hlače, suknje punog kruga, brokatni materijali, mrežasta čipka, odlikuju novu kolekciju splitskog Arilea trendovskom i kreativnom prije svega.

Svijet osamdesetih godina ispričan je kroz rad ovog modnog studija, koji je u konstantnom istraživanju kroja, ostao uvijek nenametljiv, a opet inovativan i prepoznatljiv. 21.stoljeće - stoljeće dostignuća, virtualnog svijeta, brzine života, a u korak s time hrvatska dizajnerica Vesna Gabriša iz Petrinje imala je svoje prvo predstavljanje kolekcije ”Escape to the Future”. Vizija cijele priče je vizija budućnosti odjeće - jednostavnost je potreba funkcije. U sklopu revije publika je uživala u performansu dizajnerice Vesne Gabriše, Josipa Grabovca, Nere Petrovečki I bivših plesača grupe Colonia - Nevena Ivića I Denisa Rajčića.

Kolekcija Krie designa nakon predstavljanja u Zagrebu i Green Fashion Weeku u Milanu, stigla je i pred mostarsku publiku. Modna dizajnerica Kristina Burja koja se krije iza brenda Krie design i ove je sezone ostala vjerna svom prepoznatljivom izričaju. Inspiraciju za novu kolekciju pronašla je u prirodi, posebno kristalima.Njezinom revijom zatvoren je ovaj novi modni događaj u BIH, koji je novo izdanje najavio na proljeće na Mostarskom sajmu gospodarstva.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene