na velesajmu

Zagrebački launch party Outlook festivala - Stiže Goldie 22. svibnja

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ovaj proljetni Open Fair je također je i zagrebački launch party Outlook festivala na kojem će Goldie nastupiti kao headliner.

U petak, 22. svibnja u paviljon 9 zagrebačkog velesajma na Open Fair premijerno u Zagreb dolazi legendarni tvorac drum'n'bassa Goldie, ujedno i autor jednog od 50 najutjecajnijih albuma u povijesti elektronske glazbe - „Timeless“.

Pogledaj i ovo PR POSLJEDNJA GODINA NA TVRĐAVI Najveća domaća i regionalna bass imena dolaze na posljednji Outlook na tvrđavi Punta Christo

Zagrebački velesajam uz Goldiea će ugostiti i beogradske zločeste dečke Bad Copy, tu je i hrvatski otac Outlook festivala Mmmeniga, live drum'n'bass projekt Drumroll kao i domaćini Chew the Fat! Croatia. Jednodnevni događaj s odličnim lineupom i vrhunskom tehničkom produkcijom pomiče granice klupskog iskustva i izdvaja se kao jedan od najboljih događaja ovog proljeća.

GOLDIE

Glazbeni pionir, graffiti umjetnik, drum'n'bass ikona i začetnik, DJ i glumac, sve su identiteti koje preuzima Goldie. S više od 20 godina na sceni i 3 milijuna prodanih ploča po cijelom svijetu, stalnim radom u sferi dizajna i vizualne kulture, Goldie spada u jednog od najcjenjenijih umjetnika današnjice. Od ranih početaka kao graffiti umjetnik, preko utjecaja hip-hopa i junglea, Goldie je uz inovacije transformirao britanski undergorund zvuk u veliki svjetski pokret i utjecao na rađanje drum'n'bassa. Od tamne trake “Terminator” koja je 1992. godine označila revoluciju u breakbeatu, preko osnivanja sada već kultne drum'n'bass etikete Metalheadz, Goldiev rad je 1995. obilježio album “Timeless” koji označava prijelomni trenutak u rađanju drum'n'bassa.

Legende hip-hopa Jurassic 5 i ikona drum and bassa Roni Size otvaraju Outlook festival u Areni!

Album je spojio ispresijecane i slojevite melodije s bassom, jungleom te simfonijskim, atmosferičnim zvukovima i ženskim vokalima, a proglašen je jednim od top 50 albuma elektronske glazbe, te se našao i u knjizi “1001 album kojeg morate poslušati prije smrti”. Goldie je poznat i po svojim ulogama u filmovima kao što su “Snatch” ili “James Bond / The World is Not Enough”, a uz stalan rad u glazbi, te doktorat iz umjetnosti i društvenih znanosti, Goldie je proglašen i jednom od najutjecajnijih osoba koja živi u vrijeme kraljice Elizabete. Kameleon koji uspješno spaja sve sfere umjetnosti nastupit će na ovogodišnjem Outlook festivalu, a Tuborg Open Fair je prilika doživjeti zašto je Goldie kralj drum'n'bassa. Njegov nastup začinit će MC LowQui koji osim s njim surađuje i s imenima kao što su Andy C, DJ Marky, Black Sun Empire ili pak Skream.

 

Drum & Bass at Outlook Festival looking very strong this year. Grab your tickets here: http://bit.ly/1dZ99Ec and have a look at the full line up here: http://bit.ly/1zVIuBW

Posted by Goldie on Thursday, May 14, 2015

Ulaznice za Tuborg Open Fair su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, a 65 na dan događaja.

Outlook festival - 4 dana odlične zabave

Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, vraća se u svoj dom pored Pule i dovodi najveća imena dub, dubstep, drum'n'bass, reggae, dancehall, jungle, hip-hop, roots, soul, house, techno, garage, grime i srodne glazbe. Osmi Outlook festival otvara se velikim koncertom pulskoj Areni, u srijedu, 2. rujna, gdje će nastupiti SBTRKT, Jurassic 5, Roni Size Reprazent live, Gentleman’s Dub i Trojan Sound System. Nakon toga Outlook će od 3. - 6. rujna zauzeti poluotok Štinjan i tvrđavu Punta Christo. Kroz četiri dana i noći odlične glazbe s 12 festivalskih pozornica, posebnom dnevnom beach stageu, kampom na samoj plaži, s desetak zabava na brodovima dnevno te brojnim popratnim sadržajima Outlook je nezaobilazna festivalska stanica za kraj ljeta.

Impresivan broj od preko 300 izvođača predvode Goldie, BEENIE MAN, Run The Jewels, Boy Better Know, The Madlib Carnival - Madlib, Pete Rock, J Rocc and Moodymann, Wiley, Noisia, Dusky, Shy FX, Jeru The Damaja, Digital Mystikz, Kate Tempest, David Rodigan, Loefah ili pak Oneman. Informacije i ulaznice po posebnoj cijeni za građane Hrvatske i regije su na pozitivanritam.hr. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene