uoči jubilarnog izdanja

Zagrebački festival od sljedeće godine ima novi termin održavanja, evo i što to znači za glazbenike i autore

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zagrebački festival od 2022. godine dobiva novi, proljetni termin krajem travnja.

Nakon niza godina održavanja u siječnju, Zagrebački festival od 2022. godine dobiva novi, proljetni termin krajem travnja.

Odluka je to direkcije festivala na čelu s umjetničkim direktorom Branimirom Mihaljevićem: „Promjena termina i pomicanje održavanja na proljeće je početak simboličnog face liftinga Festivala uoči jubilarnog 70. izdanja. Također, time se nadamo doskočiti i covid ograničenjima koja bi nam u siječnju definitivno otežala organizaciju i produkciju manifestacije“, ističe Mihaljević dodajući kako se za naredni, 69. Zagrebački festival pripremaju još neki noviteti.

Pogledaj i ovo Albina Kako joj stoje? Albina na crveni tepih stigla golog trbuha, ali svi su gledali u hlače koje na njoj nismo navikli vidjeti

Mihaljević je objasnio i što promjena termina znači za glazbenike i autore.

„Natječaj za sudjelovanje na festivalu otvaramo sredinom siječnja, a on će, kao i dosad, trajati mjesec dana. Nakon završetka natječaja i objave sudionika, oni će imati dovoljno vremena za finaliziranje snimki s kojima će se predstaviti na festivalu. Također, planiramo manji broj pjesama, a samim time i dinamičniju priredbu“, objašnjava Mihaljević.

Zagrebački festival ove se godine održao u svibnju, a bio je odgođen zbog pandemije koronavirusa. Pobjednik 68. Zagrebačkog festivala bio je Matija Cvek, a premoćno je odnio pobjedu pjesmom "Ptice".

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Sandra Perković Celebrity Sandra Perković uživa na pješčanoj plaži s pjenušcem u ruci, a pokazala je i tko joj pravi društvo na odmoru

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene