Veterani metala

Zagreb ugostio jedan od najvećih metal bendova svih vremena – Slayer

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tvornica kulture večeras je ugostila jedan od najvećih metal bendova svih vremena – Slayer – na njihovom prvom i vjerojatno jedinom klupskom koncertu u Hrvatskoj uopće.

Kako je to već uobičajeno, ovi metal veterani, legende žestokog zvuka i uzori tisućama metalaca diljem svijeta, napunili su Tvornicu i izazvali val ekstaze među svojim hrvatskim fanovima.

Pogledaj i ovo Ida Prester tulum za ročkas! Šljokičasti koncert za prvi solo album i 20 godina karijere: "Treba iza sebe ostaviti dobru energiju, jer smo na ovoj planeti tako kratko"

Podsjećamo, ovaj koncert dogodio se samo godinu dana nakon fantastičnog nastupa na prekrojenom Rokaju festivalu u lipnju 2012. Slayer se vraćaju na nešto što je oduvijek bio mokri san kompletne njihove vojske fanova - intiman klupski koncert, i to u Zagrebu!

Bend koji posljednjih nekoliko desetljeća nosi program na najvećim svjetskim festivalima kapaciteta nekoliko desetaka tisuća ljudi, bend koji je i na našem terenu još pred samo dvije godine nastupao u zagrebačkoj Areni, ovoga puta je svirao za samo 1300 fanova na koncertu koji se može proglasiti jednim od ključnih događaja ove koncertne godine. No, to nikako nije sve.

Za samo dva dana, 25. lipnja, u Tvornicu dolazi mitska supergrupa Down predvođena Philom Anselmom na njihovom premijernom i ekskluzivnom koncertu u cijeloj našoj regiji. Bit će ovo prilika fanovima Pantere da uživo vide čovjeka kojeg su svojevremeno obožavali više od ičega; čovjeka čija pojava zrači neopisivo gorkim emocijama za sve iskrene fanove Pantere.

Down je bend koji na najstariji kontinent dolazi izrazito rijetko, a ono malo turneja koje zbog obaveza u ostalim projektima rade, događaju se uglavnom po SAD-u. Ovom turnejom bend promovira seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu.

Za one slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod. Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontman Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena.

Sa svojim matičnim bandom Pantera i njihovim blockbusterom "Far Beyond Driven" Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi. Down su se na sceni pojavili 1995. s, danas kultnim, prvijencem "Nola", nastalim u pauzi između snimanja dva Panetrina studijska albuma. Kroz godine band je objavljivao rijetko, nastupao još rijeđe, a do danas su ukupno objavili 3 studijska albuma (“NOLA”, “Down II: A Bustle in Your Hedgerow”, “Down III: Over the Under”) i jedan live snimak, "Diary Of A Mad Band" iz 2010. godine.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 140 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 160 kn za ulaz.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene