za tri dana

Deveto po redu Natjecanje mladih umjetnika Papandopulo održat će se uskoro u Hrvatskom glazbenom zavodu

Natjecanje Papandopulo Natjecanje Papandopulo Foto: PR

Natjecanje Papandopulo godišnja je manifestacija koja se održava u više natjecateljskih kategorija.

U Hrvatskom glazbenom zavodu od 6. do 12. veljače održat će se deveto Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo!

Prvo Natjecanje održano je 2012. godine i ove bi godine proslavili jubilarno, deseto, da nisu bili prisiljeni zbog pandemije odgoditi ga te se prilagoditi novim uvjetima.

Stoga je dodan novi (online) natjecateljski krug koji se održao potkraj 2020. pod nazivom VIRTUALNI UZMAH. Na taj način se željelo održati kontakt kandidata s publikom do održavanja (odgođenog) Natjecanja te istovremeno promovirati skladbe suvremenih hrvatskih skladatelja u izvedbi kandidata. Publika je bila pozvana glasati za najbolje izvedbe te je Nagrada publike u prednatjecanju omogućila najboljima snimanje Virtualne glazbene iskaznice.

Natjecanje Papandopulo je godišnja manifestacija koja se održava u više natjecateljskih kategorija s osnovnim ciljem da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj tijekom školovanja i neposredno nakon završetka školovanja omogući da upoznaju složenu i konkurentnu klasično-glazbenu scenu te da se pripreme za međunarodna natjecanja. Natjecanje je nazvano po jednom od najvećih i najplodnijih skladatelja i dirigenata u hrvatskoj povijesti - Borisu Papandopulu čiju 115. obljetnicu rođenja i 30. godišnjicu smrti obilježavamo ove godine.

Mladi glazbeni umjetnici natječu se u četiri kategorije: violini, flauti, klarinetu i saksofonu. I ove godine ocjenjivat će ih stručni ocjenjivački sud u tri izlučna kruga. U drugi krug ulazi šestero najbolje plasiranih iz prvoga, a u finale ulazi troje kandidata. U svakoj se kategoriji dodjeljuju tri novčane nagrade te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskoga skladatelja, AV snimanja Virtualne iskaznice, nastupe na koncertima, sudjelovanje na festivalima te kutije za instrumente Accord Case iz Pule.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Angelina Jolie (Foto: Profimedia) +6 Angelina Jolie (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Nikad ljepša Angelina zbog velikog intervjua pokazala je djelić raskošnog doma i otkrila nepoznate obiteljske detalje!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene