U Tvornici

YO LA TENGO dolazi nam prvi put u goste!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jedan od najcjenjenijih američkih bendova YO LA TENGO dolazi nam prvi put u goste i nastupit će 8. studenoga u Tvornici kulture!

Oni su pop-bend. Ali ne rade samo pop-pjesme. Stvaraju ono što se može opisati samo kao 'Yo La Tengo pjesme'.

Jedan od posljednjih istinski vizionarskih rock-bendova, kako ih je nazvao USA Today, osnovali su 1984. Ira Kaplan i Georgia Hubley u Hobokenu, u saveznoj državi New Jersey, a od 1992. nastupaju kao trio nakon što im se pridružio James McNew na bas-gitari. Unatoč ograničenomu mainstream uspjehu, o bendu Yo La Tengo u glazbenim se kritikama govori isključivo u superlativu, kao nadmoćnom predstavniku indie-rocka s jakim uporištem među glazbenim fanovima.

>> Ne biste vjerovali - Na jedan koncert Severine došlo je 6 ljudi!

Ira Kaplan, Georgia Hubley i James McNew uživaju svjetski uspjeh isključivo vlastitim zaslugama, ali i u vlastitim uvjetima – svirajući u najboljim svjetskim koncertnim dvoranama, muzejima, dominirajući na listama glazbenih kritičara, radeći glazbenu temu za seriju ,,The Simpsons“, glumeći Velvet Underground u filmu „I Shot Andy Warhol“, dijeleći pozornice s najznačajnijim glazbenicima našeg doba… Oni nisu samo jedan od najcjenjenijih američkih bendova nego pravo glazbeno blago uz koje su odrasle mnoge generacije.
U bogatoj je karijeri YO LA TENGO objavio 13 studijskih albuma i brojne EP-eve te radili manje glazbene projekte i filmsku glazbu. I gotovo sve što su objavili, dočekale su najbolje kritike.

U Zagreb dolaze prvi put u sklopu nove europske turneje na kojoj promoviraju album „Fade“ , a singlovi „Before We Run“, „I'll Be Around“ i „Ohm“ već su osvojili obožavatelje iz cijelog svijeta. Njihovi uvijek uzbudljivi i nikad isti nastupi jedinstvena su prilika za fanove iz Hrvatske, ali i cijele regije, da dožive glazbeni ugođaj koji ovaj kultni trio stvara već tri desetljeća.

A činjenica da jedan bend, koji postoji toliko dugo, još može napraviti nešto tako bezbrižno prekrasno, već je dovoljan povod za jesensko slavlje! U vaše podsjetnike upišite: petak, 8.11. Tvornica Kulture - Yellow Tango! Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima i putem eventim.hr po cijeni od 200 kuna! 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene