Will Smith (FOTO: Getty)
Will Smith (FOTO: Getty)

Will Smith ima poduži popis stvari koje traži da ga dočekaju u Hrvatskoj.


Broje se dani do početka drugog izdanja festivala MTV SummerBlast koji u Hrvatsku, za sam kraj ljetne glazbene sezone, dovodi brojne izvođače predvođene Willom Smithom i DJ-om Jazzyjem Jeffom, Dimitrijem Vegasom & Like Mikeom te DJ-dvojcem Galantis. Brojne partijanere očekuje impresivna produkcija, a započela je gradnja impozantne pozornice koja oduzima dah! Organizatori najavljuju još jednu novost za najvatrenije fanove – Boat Party MTV SummerBlast Meets STEREOLOFT, a otkrivene su i posebne želje glazbenika koji će 25. i 26. kolovoza nastupiti na drugom izdanju festivala.

Jedan od zaštitnih znakova porečkog festivala atraktivna je pozornica koja je svojim izgledom, inovativnim 3D-dizajnom te pozicijom uz samu obalu danima privlačila pažnju brojih turista i građana Poreča. Produkcijski i dizajnerski tim tvrtke Promo Logistika za ovu godinu sprema dodatna audio, vizualna i pirotehnička pojačanja kako bi iskustvo za sve posjetitelje bilo još nezaboravnije. Gradnja ove impozantne ljepotice već je započela, a na 300 kvadratnih metara, uz raskošnu scenografiju te s posebnim videoefektima i svjetlosnim efektima, na više od 400 kvadratnih metara LED-ekrana i s preko 400 komada rasvjetnih tijela, ove će godine zasvirati i Will Smith u pratnji vrhunskih glazbenika.

Will Smith (FOTO: Getty)

Willu Smithu i DJ-ju Jazzyju Jeffu na pozornici će se pridružiti vrsni glazbenici s kojima je proteklih dana održao niz proba. Jedan je od njih Eric Lau, producent i DJ iz Londona koji se može pohvaliti s dva samostalna albuma te jednim koji upravo završava, ali i brojim suradnjama s glazbenicima kao što su Erycah Badu i De La Soul. Bubnjeve će zasvirati talentirani glazbenik i producent iz Philadelphije Steve Mckie koji je u svoju biografiju upisao i suradnje s Joss Stone, Jonhom Legendom i Jill Scott. Multiinstrumentalist i producent Kaidi Tatham zasvirat će klavijature, a osim s Willom Smithom, svirao je i s Macy Gray, Soul II Soul, Amy Winehouse te brojnim drugima. Posljednje je ime Daniel Crawford koji stiže is Los Angelesa, a klavijature svira i u matičnom bendu Wylde Bunch. Često je na turnejama s poznatim svjetskim glazbenicima kao što su Mary J Blige i Jennifer Hudson, a svojim samostalnim jazz-albumima pokušava stvarati opuštajuću i pozitivnu glazbu.

U pratnji slavnog američkog glumca dolazi i cijeli produkcijski tim koji će voditi brigu o vrhunskom zvuku i doživljaju na pozornici za vrijeme njegova nastupa, a stiže i njegov filmski menadžer te osoba koja je zadužena za PR cijele obitelji Smith. Koliko su ozbiljne pripreme za njegov povratnički nastup, govori i podatak da ih u Poreču čeka cijeli niz proba u prostoriji u kojoj je domaći organizator morao replicirati pravi postav glavne pozornice. U Poreč dolazi i njegov režiser, videoprogramer, a da bi se Will osjećao “kao doma“ u backstageu će biti postavljena dva filmska trilera u kojima je proveo veći dio života snimajući brojne filmove koji su ga proslavili.

Dimitri Vegas, Like Mike (FOTO: PR)

Kao i svaka velika zvijezda, i Will Smith s timom koji broji više od 30 ljudi ima posebne zahtjeve, ali ih organizatori prema ugovoru ne smiju otkrivati. No, na popisu želja ostalih izvođača koji će obilježiti drugo izdanje festivala MTV SummerBlast, našla se tako oprema za vježbanje, igraće konzole Nintendo, Play Station i Xbox, Clavin Klein čarape i bokserice, mirisne svijeće, Polaroid kamere, Iphone. Našli su se tu i zahtjevi za masažama, čepićima za uši ali i za hrvatskim zastavama. Među hranom najtraženiji su riblji specijaliteti pa će tako u backstagu biti poslužena svježa jadranska riba i selekcija sushija, a da su se glazbenici dobro raspitali što se jede u Istri govori i podatak da će se na meniju naći i autohtona istarska govedina poznatija pod imenom boškarin te fuži s tartufima. Zatraženi su i automobili sa zatamnjenim staklima, postavljena DJ oprema u garderobi za zadnju probu prije nastupa, ali i rijetke vrste skupocjenih šampanjaca te domaćih vina kao i posebna vrsta meda Manuka Honey.

Još je jedna novost drugog izdanja festivala i atraktivni Boat Party MTV SummerBlast Meets STEREOLOFT, koji u subotu 26. kolovoza, isplovljava s porečke rive, a u dva će sata, od 17 do 19 sati, svi posjetitelji moći doživjeti ljepote istarske obale s brodske palube i uz odličnu glazbu DJ-a Lorenza.

Podsjećamo, drugo izdanje festivala MTV SummerBlast u Poreč prvog dana dovodi megazvijezde Dimitrija Vegas & Like Mike, Olivera Heldensa, Dukea Dumonta, Jonasa Bluea, R3wire & Varski te domaća pojačanja Vanillaz, DJ Maxa i Lorenza. Drugi dan rezerviran je za najveću zvijezdu današnjice Willa Smitha koji u Poreč stiže sa svojim prijateljem DJ-om Jazzyjem Jeffom. U Poreč stižu i britanski reper Tinie Tempah, švedski DJ i producent Mike Perry te hip-hop i dance-trio Far East Movement koji stiže iz američkog Los Angelesa.