Pogledajte

VIDEO Nile Rodgers u ekskluzivnom intervjuu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Veliki Nile Rodgers nedavno je nastupao u Rovinju gdje ga je posjetila ekipa Tour de Žura

Najveća rock'n'roll zvijezda koja je ove godine nastupila u Hrvatskoj je Nile Rodgers koji je nastupio na Unknown festivalu u Rovinju sa svojim bendom Chic. Izuzetno iskusan glazbenik koji iza sebe ima suradnje s velikanima poput Diane Ross, Davida Bowieja, Madonne, Duran Duran, INXS, Mickom Jaggerom. A u zadnje vrijeme surađuje s novim glazbenim ikonama kao što su Daft Punk i David Guetta, ili u zadnje vrijeme popularni Disclosure, Sam Smith i Avicii.

Pogledaj i ovo showbuzz Obožavaju Hrvatsku! VIDEO Intervju: Glavna atrakcija Outlook festivala Buraka Som Sistema

VIDEO Intervju: Andrew Ashong, veliki glazbeni talent Outlook festivala

Ekskluzivan intervju napravili smo pred sam nastup i pitali ga o iskustvima s Hrvatskom. Svirali smo pred nekoliko godina na Snježnoj kraljici kada je ona žena pobijedila… Janica. Točno! Svirali smo prije velike zabave koju su priredili. Pobijedila je i bilo je 'Ok, moramo svirati svake godine!'.

Vaša suradnja s Daft Punkom, što nam možete reći o tome?

To je jedan od najvećih albuma prošle godine. Možda i najveći album u mom životu. Zapravo, ako pogledate teritorij po teritorij, Get Lucky kao singl možda je bio najveći. Ne što se tiče prodaje, nego što se tiče prikazivanja. Bio je broj 1 u više od sto zemalja, što je nevjerojatno. To je jedino izdanje u mom životu koje je prodano u više od milijun primjeraka samo u Ujedinjenom Kraljevstvu. Upoznali smo se prije 16-17godina kada su objavili svoj prvi album. Dobro smo se zabavili. Stalno pokušavamo raditi zajedno. Pokušali smo u još dvije prilike raditi zajedno, nije išlo. Zapeli smo u Francuskoj, ja sam bio u Parizu, oni su bili u Saint-Tropezu, a drugi put je bilo obrnuto. Onda, nakon 16 godina, nazvali su me i rekli 'Hej, mi smo u New Yorku!'. Rekao sam 'Super, dođite u moj stan!'. Došli su da bi svirali neke demo snimke, ali se iskreno ne sjećam jesu li išta svirali. Ali, razgovarali smo, pričali su o konceptu albuma. Kada su mi to objasnili, postalo je jako zanimljivo i otišao sam u studio gdje su nastale Get Lucky, Lose Yourself to Dance i Give Life Back to Music.

Radite s Duran Duranom, što nam o tome možete reći?

To mi je najduža suradnja, pored one s Dianom Ross. Od prvog trenutka kada sam ušao u studio, iskreno, možete osjetiti čaroliju i ljubav, i bilo je kao da nikad nismo ne radili skupa. Bilo je savršeno!

Također ste radili s Disclosure, Samom Smithom?

Radio sam s Disclosure i Samom Smithom. Skupa smo to napravili, a imamo novi singl koji izlazi uskoro, a kojeg smo također zajedno radili. Odlučili smo to, najprije sam to ja htio napraviti s nekim drugim i s Disclosure, i onda smo rekli 'Hajdemo to napraviti s Sam Smithom! Zvao je da to stvarno želi napraviti!'. Volimo Sama i samo smo rekli 'Zašto ne?'. Idemo to napraviti ponovo sa Samom.

Što mislite, koja je tajna vašeg uspjeha?

Mogu se osvrnuti i vidjeti stvari koje me uvijek podsjete na glazbu. Stalno! To je laki dio. Teži dio je pokušati da to zvuči – dobro! Meni zvuči dobro, ali pokušavam da dobro zvuči i drugim ljudima. Kada ste skladatelj, određene vam stvari, intelektualno, dobro zvuče. Jednostavno vam se sviđaju. Ali za većinu stvari, ako se profesionalno bavite glazbom, morate imate dobru prosudbu hoće li zvučati dobro drugim ljudima. Nekad, iako se vama sviđa jako, znate da se njima vjerojatno neće svidjeti. Uvijek moram balansirati između onoga što ja volim i onoga što se nadam da će se drugim ljudima svidjeti.

Uvijek se mogu sjetiti glazbe, nikad nisam izgubljen. Ako sad nas dvoje želimo napisati pjesmu, možemo to lako napraviti. Ne znači da će biti dobra, ali bit će pjesma. Tako da nikad nisam izgubljen. Uvijek mogu skladati glazbu. Uvijek mi je u glavi. Stalno. I zapravo je trebam isključiti. Sada radim na dva Broadway mjuzikla. Radio sam dosta glazbe za film, video igrice, ali pisanje za kazalište uživo je jako uzbudljivo i zanimljivo. To je gotovo kao koncert kojeg morate izvesti savršeno svaku večer. Kako vrijeme prolazi, ljudi s kojima radim me nikada ne prestaju zadivljivati. Rekao bih da je trenutno moj omiljeni suradnik, samo zato što radimo brzo i pišemo toliko pjesama zajedno -Avicii. Avicii je toliko poseban, to je nevjerojatno. Probudimo se ujutro, uđemo ni sa ničim i izađemo s tri pjesme.

Vaš rođendan je uskoro, kako ćete ga proslaviti?

Iskreno, nikada ne pokušavam slaviti rođendan. Kada sam napunio 60, bio sam u Londonu, u avionu s vlasnikom Playboy Cluba – priredili su mi rođendansku zabavu. Nekoliko godina prije toga, prijatelj mi je podvalio rođendansku zabavu – stvarno to mrzim! Kada ste u mojim godinama i rock 'n' roll poslu, ne želite gledati te brojeve. Imati ću 62 godine i to je ono – „Wow, čovječe!“

 

Svakodnevno nas pratite Dnevnik.hr, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene