Tour de žur

VIDEO MGMT: Čini mi se da bismo trebali krenuti u filmsku karijeru

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

U pauzi između Fresh Islanda i SuperUha u Šibeniku donosimo tri intervjua: The Black Keys, Pixies i MGMT koje smo napravili na INmusicu; treći intervju je s MGMT!

Za treći i zadnji intervju popričali smo s dvojcem iz MGMT-a pred njihov nastup na InMusic festivalu - Benjaminom Goldwasserom i Andrewom VanWyngardenom.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne propustite! Ms. Lauryn Hill prvi put u Hrvatskoj na Outlook festivalu

MGMT na INmusic festivalu 2014!

Ponekad se čini dosadnim pitanjem, obzirom da to svi pitaju, ali uvijek nam je drago čuti šta svjetski prepoznati glazbenici misle o nama pa smo tako i pitali - kako ti se sviđa svirati večeras u Zagrebu?

Benjamin: Super, izgleda da sada ne pada kiša, tako da se nadamo da neće ni padati za vrijeme našeg nastupa, i...čuli smo dobre stvari o publici na ovom festivalu, tako da...

I gdje idu nakon Zagreba.
- Sljedeći nam je nastup u Francuskoj, sviramo po cijeloj Europi i mnogim novim mjestima.

Zanima nas kakvu glazbu vole i koja utječe na njih.
- Volimo različite vrste glazbe, i nismo nikada definirali žanr našeg benda ili da smo rekli: 'mi smo ovakav bend'. Mi samo volimo svirati glazbu koja nas je sama oblikovala. Volimo svirati našu glazbu za obožavatelje koji dolaze na nastupe, pokazati im zahvalnost. To nam super. Mislim da je slava sama...

Kao i što možemo uskoro očekivati od njih.
Andrew: Pripremamo se za pisanje novih pjesama, i mislim da ćemo do kraja godine imati što za pokazati.

I kako dolaze do pjesama…
Benjamin: Događa nam se na različite načine, nekad je to ideja koja se mota nekoliko godina uokolo i onda shvatimo kako je pretvoriti u pjesmu, ili nekada samo dođemo do ideje, snimimo nešto i nastavimo snimati i pretvorimo to u pjesmu.

Obzirom na izniman uspjeh prvog albuma, ali i kako su druga dva slabije prihvaćena od publike, a prema glazbenoj kritici je drugi album najbolji – pitali smo ih što misle o vlastitim albumima.
- Ljudi nam uvijek govore da ih naši albumi podsjećaju na filmski soundtrack. Čini se da bi to možda trebali probati.
.
Obzirom na putanju i izričaj karijere, kao i na veliki napor koji ulažu u same video spotove, vjerujemo i mi da je za očekivati kako će se uključiti u filmsku industriju. Ovime zatvaramo ovaj triptih intervjua, pakujemo se za The National i SuperUho. Vidimo se u Šibeniku!

Svakodnevno nas pratite na Dnevnik.hr-u, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene