Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavljamo vam pjesmu Roberta Grubišića 'Fala ti pape', a mi smo je za ovu priliku nazvali 'Fala ti Vinko' zbog svih onih antologijskih pjesmama koje nam je dao.


Danas je,16. lipnja, u 13 sati, Vinko Coce nagrađen posthumnim Porinom za životno djelo. Tom prilikom predstavljamo vam pjesmu autora Roberta Grubišića 'Fala ti pape'.

Premijerno vam donosimo djelić pjesme '9 slova jedne riči' u čast Vinku Coci

Vezani članci Slika nije dostupna Šibenski slavuj: 'Više se zapravo ni ne sjećam kako je bilo kad nisam bio otac' Slika nije dostupna Posljednja pjesma Vinka Coce dobila je i video spot - Pogledajte!

Naš najpoznatiji tenor koji nas je prošle godine nažalost prerano napustio iza sebe je ostavio niz pjesama po kojima ćemo ga vječno pamtiti. Krasila ga je izuzetna muzikalnost, ljudska toplina i glas koji je sve ostavljao bez daha i izvan granica Hrvatske gdje je nastupio na brojim svjetskim pozornicama - Sydneyu, Berlinu, Parizu, Los Angelesu, ali zasiguno u najboljem sjećanju mu je ostao koncert na njegovom Poljudu 2008. kada je svojoj publici otpjevao svoje najveće hitove 'Vilo moja', 'Dalmacijo, sve ti cvitalo', 'Ribari', 'Da je meni s tobom kroz Pasike', 'Mirno spavaj, ružo moja' i mnoge druge.

'S Vinkom sam surađivao dugi niz godina i uvijek sam ga doživljavao više kao prijatelja nego kao poslovnog suradnika. Kada mi je tekst Ružane Kovač 'Fala ti pape' proslijedio član klape Vinčace, Radovan Baričević, odmah sam ga osjetio i uglazbio. U razgovoru s dečkima iz klape, odlučili smo napraviti vokalnu suradnju i izbor je naravno pao na Vinka Cocu. On je na naše zadovoljstvo to prihvatio i došao pjesmu snimiti u studio, nikada neću zaboraviti taj dan i taj trenutak kada smo preslušavali snimljeno i kada je Vinko zaplakao, sjetivši se svog pokojnog oca koji nije uspjeo doživjeti Vinkovu slavu. Vinko, hvala ti na svim tvojim pjesmama i na nezamijenjivom prekra snom mediteranskom tenoru', rekao je Robert Grubišić.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook