Dobio Porina

VIDEO 'Fala ti, Vinko!' - Pjesma u čast legendarnom Coci

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Predstavljamo vam pjesmu Roberta Grubišića 'Fala ti pape', a mi smo je za ovu priliku nazvali 'Fala ti Vinko' zbog svih onih antologijskih pjesmama koje nam je dao.

Danas je,16. lipnja, u 13 sati, Vinko Coce nagrađen posthumnim Porinom za životno djelo. Tom prilikom predstavljamo vam pjesmu autora Roberta Grubišića 'Fala ti pape'.

Pogledaj i ovo Janja Coce tuga ne prestaje Prošlo je osam godina od smrti Vinka Coce, njegova Janja još je neutješna: "Očekivala sam da će se pojaviti odnekud, nekako je sve teže"

Premijerno vam donosimo djelić pjesme '9 slova jedne riči' u čast Vinku Coci

Naš najpoznatiji tenor koji nas je prošle godine nažalost prerano napustio iza sebe je ostavio niz pjesama po kojima ćemo ga vječno pamtiti. Krasila ga je izuzetna muzikalnost, ljudska toplina i glas koji je sve ostavljao bez daha i izvan granica Hrvatske gdje je nastupio na brojim svjetskim pozornicama - Sydneyu, Berlinu, Parizu, Los Angelesu, ali zasiguno u najboljem sjećanju mu je ostao koncert na njegovom Poljudu 2008. kada je svojoj publici otpjevao svoje najveće hitove 'Vilo moja', 'Dalmacijo, sve ti cvitalo', 'Ribari', 'Da je meni s tobom kroz Pasike', 'Mirno spavaj, ružo moja' i mnoge druge.

'S Vinkom sam surađivao dugi niz godina i uvijek sam ga doživljavao više kao prijatelja nego kao poslovnog suradnika. Kada mi je tekst Ružane Kovač 'Fala ti pape' proslijedio član klape Vinčace, Radovan Baričević, odmah sam ga osjetio i uglazbio. U razgovoru s dečkima iz klape, odlučili smo napraviti vokalnu suradnju i izbor je naravno pao na Vinka Cocu. On je na naše zadovoljstvo to prihvatio i došao pjesmu snimiti u studio, nikada neću zaboraviti taj dan i taj trenutak kada smo preslušavali snimljeno i kada je Vinko zaplakao, sjetivši se svog pokojnog oca koji nije uspjeo doživjeti Vinkovu slavu. Vinko, hvala ti na svim tvojim pjesmama i na nezamijenjivom prekra snom mediteranskom tenoru', rekao je Robert Grubišić.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene