Tour de žur

VIDEO Britanac koji je otkrio Tisno

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Britanac koji je svojim dolaskom pred 9 godina dignuo puno prašine, danas radi niz festivala u Tisnom

Prvi strani organizator festivala na našoj obali je Nick Colgan. Karizmatik kojeg povezuju s velikim UB40.

Pogledaj i ovo showbuzz Tour De Žur FOTO Dan kao bitna dimenzija Dimensions festivala

Svoju je priču počeo s Hrvatskom - u Zadru i Petrčanima. Nakon probijanja leda i dosta poteškoća, kao i pozitivnog dojma spram stranim medijima i organizatorima, Nick je zadržao The Garden bar u Zadru, ali je festivalski prostor preselio u Tisno.

Nakon šest godina The Garden Festivala u Petrčanima svoju festivalsku karavanu preselio je u Tisno i otvorio vrata i drugim promotorima koji na istim prostorima rade festivale pod drugim imenom i lineupom, no sličnim ležernim stilom gdje se gaji pozitivna atmosfera i zajednica.

 


Tako smo ovaj mjesec nakon The Garden Festivala, posjetili i Electric Elephant, a upravo je počeo i Soundwave festival kojem slijede dva glazbena festivala SunceBeat i Stop Making Sense.

Dosta je pitanja na koji se najviše isplati otići, obzirom na to da budžeti i godišnji odmori ne odobravaju odlaske na sve to. Pa, velike razlike među festivalima, zapravo, nema. Koriste se ista infrastruktura, lijepa plaža sa više pozornica i barova. Nastupaju uglavnom britanski klupski DJ-evi uz, većinom, prijateljska gostovanja DJ-eva. Žanrovski je to finiji odabir klupski elektronskih smjerova.

Na festivale dolazi po 1000 do 2500 ljudi, uglavnom dobi od 25-45 godina. Nasmijani su i vole dobru zabavu, a sama brojka ljudi osigurava da ekscesa gotovo da i nema.

Posebne su zanimljivosti party na tajnom otoku do kojeg se dolazi party brodom. To, kao i intervjue s izvođačima pogledajte u prilogu - britanskom DJ-icom Katie Barber, DJ sastavom Soul Clap, kao i začetnikom cijele priče Nickom Colganom.

Nakon što smo prošli dnevni program na plaži i brodu, ako nekom treba snage, postoji organizirano smještajno naselje, a noćni dio programa se nastavlja u noćnom klubu Barbarella's u Pirovcu gdje se uredno dočekuje dan.

Još imate vremena posjetiti Soundwave, SunceBeat ili Stop Making Sense. Nama su The Garden i Electric Elephant bili sasvim dovoljni da ustanovimo kako je staro turističko naselje Hostin kod Tisna oplemenjeno festivalima.

Svakodnevno nas pratite Dnevnik.hr, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene