Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanac koji je svojim dolaskom pred 9 godina dignuo puno prašine, danas radi niz festivala u Tisnom


Prvi strani organizator festivala na našoj obali je Nick Colgan. Karizmatik kojeg povezuju s velikim UB40.

Vezani članci Cure na festivalima Počeli su obredi prizivanja ljetnih festivala, nadaju se da će ovim slikama otjerati pandemiju Slika nije dostupna FOTO Dan kao bitna dimenzija Dimensions festivala

Svoju je priču počeo s Hrvatskom - u Zadru i Petrčanima. Nakon probijanja leda i dosta poteškoća, kao i pozitivnog dojma spram stranim medijima i organizatorima, Nick je zadržao The Garden bar u Zadru, ali je festivalski prostor preselio u Tisno.

Nakon šest godina The Garden Festivala u Petrčanima svoju festivalsku karavanu preselio je u Tisno i otvorio vrata i drugim promotorima koji na istim prostorima rade festivale pod drugim imenom i lineupom, no sličnim ležernim stilom gdje se gaji pozitivna atmosfera i zajednica.

 


Tako smo ovaj mjesec nakon The Garden Festivala, posjetili i Electric Elephant, a upravo je počeo i Soundwave festival kojem slijede dva glazbena festivala SunceBeat i Stop Making Sense.

Dosta je pitanja na koji se najviše isplati otići, obzirom na to da budžeti i godišnji odmori ne odobravaju odlaske na sve to. Pa, velike razlike među festivalima, zapravo, nema. Koriste se ista infrastruktura, lijepa plaža sa više pozornica i barova. Nastupaju uglavnom britanski klupski DJ-evi uz, većinom, prijateljska gostovanja DJ-eva. Žanrovski je to finiji odabir klupski elektronskih smjerova.

Na festivale dolazi po 1000 do 2500 ljudi, uglavnom dobi od 25-45 godina. Nasmijani su i vole dobru zabavu, a sama brojka ljudi osigurava da ekscesa gotovo da i nema.

Posebne su zanimljivosti party na tajnom otoku do kojeg se dolazi party brodom. To, kao i intervjue s izvođačima pogledajte u prilogu - britanskom DJ-icom Katie Barber, DJ sastavom Soul Clap, kao i začetnikom cijele priče Nickom Colganom.

Nakon što smo prošli dnevni program na plaži i brodu, ako nekom treba snage, postoji organizirano smještajno naselje, a noćni dio programa se nastavlja u noćnom klubu Barbarella's u Pirovcu gdje se uredno dočekuje dan.

Još imate vremena posjetiti Soundwave, SunceBeat ili Stop Making Sense. Nama su The Garden i Electric Elephant bili sasvim dovoljni da ustanovimo kako je staro turističko naselje Hostin kod Tisna oplemenjeno festivalima.

Svakodnevno nas pratite Dnevnik.hr, posebno subotom u INmagazinu Nove TV. Družimo se pod hashtagom #tourdezur, i to na više društvenih mreža: Instagram, Facebook, Twitter. Pratite i reportaže na Muzika.hr.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook