"Čuvajmo naše blago"

Vesela povorka Ansambla LADO iznenadila Zagrepčane i brojne turiste

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Čuvari hrvatskog nacionalnog blaga, Ansambl LADO iznenadio je brojne prolaznike koji su se zatekli u centru Zagreba.

Nesvakidašnja vesela povorka prošetala je centrom grada u pratnji djevojaka u narodnim nošnjama koje ističu djelić hrvatske povijesti. Iako ih rijetko možemo vidjeti izvan pozornice, LADO je šetnjom i druženjem s građanima promovirao svoj do sad najveći nastup koji pripremaju 3. lipnja u Areni Zagreb.

Pogledaj i ovo Bad Daughter 26. ožujka Koncert Bad Daughter u Zagrebu imat će "zločesti potpis": "Bit će to zaokruženi doživljaj"

Nakon šetnje glavnim zagrebačkim trgom te ulicama u centru grada LADO je na Cvjetnom trgu na opće oduševljenje prolaznika izveo treći stavak Ladarki Emila Cossetta.

Brojni su građani ovaj rijetki trenutak, kojim se slavila hrvatska kultura, zabilježili snimkama, a LADO je sve pozvao na spektakl za koji se priprema već mjesecima.

"Iznimno smo ponosni da po prvi puta možemo najaviti jedini nacionalni profesionalni folklorni ansambl u najvećoj dvorani u državi. Bit će to prilika vidjeti LADO u novom produkcijskom ruhu, posebno pripremljenim za ovu priliku. Korak je to u jačanju vidljivosti Lada i njegovom dodatnom pozicioniranju na tržištu kulture, ali i intenzivnijem predstavljanju hrvatske tradicijske kulture kao važne sastavnice našeg nacionalnog identiteta", izjavio je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.

Do sada najveći hrvatski koncert predstavnika najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije pod imenom "Čuvajmo naše blago" očekuje nas 3. lipnja u 20 sati. Posjetitelji će po prvi puta u Zagrebu imati prilike uživati u najmodernijoj glazbeno scenskoj čaroliji ikad viđenoj kad je ansambl LADO u pitanju.

LADO će na do sada najvećoj hrvatskoj pozornici kulture predstaviti potpuno novi cjelovečernji program Ispod duba stoljetnoga.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene