Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koncert je zamišljen da bude kabaretskog tipa gdje će majstor ceremonije biti Vili Matula, a svira i Darko Rundek.


Među najpoznatijima od nepoznatih, dobro sakrivenih autentičnih aktera, svakako je Dragan Pajić – Pajo, gitarista koji je zajedno s Caprijem, u drugoj polovici 80ih osnovao eksperimentalni bend Cul-de-Sac, vrlo otvorene forme u kojem je sudjelovalo nebrojeno glazbenika, između ostalih i Darko Rundek.

'Rundek, između' - napokon izašla knjiga o pjesmama!

Vezani članci PR Dark electronic atrakcija Boy Harsher dolazi u Zagreb Marija Rukavina Prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna: ''Hvala vam od srca, samo zajedno možemo ovo stvoriti, 115 ljudi dobilo je šansu za novi život''

Sinonim zagrebačke improvizirane glazbe, Pajo je jedna od najvećih konstanti scene – pokrenuo je legendarne improvizatorske koncerte Impronedjeljci, osnovao je Orkestar za ubrzanu evoluciju uz stalan priljev novih i kvalitetnih glazbenika, odsvirao hrpu koncerata, objavio hrpu izdanja, radio glazbu za filmove i kazalište... Popis je zbilja dug, kao i uvod, ali premalo je riječi da se opiše značaj jednog takvog glazbenika. Nažalost, ovaj tekst pišemo jer je ovog puta Paji potrebna naša pomoć. Naime, Paji je jako loše, dijagnosticiran mu je Non-Hodgkin rak krvi.

Upravo zato njegovi kolege udružili su se i organizirali humanitarni koncert pod nazivom "Benefit for Mr. Pajo". Koncert će se održati u nedjelju, 15. 12. u klubu Močvara. Koncert je zamišljen da bude kabaretskog tipa gdje će majstor ceremonije biti Vili Matula.

Očekuje vas fantastičan spoj Rundek Cargo Tria i Cul-de-Sac Orkestra za ubrzanu evoluciju, koji će u prvom dijelu kabarea zajedno, u raznim kombinacijama i pojačani originalnom brass sekcijom Haustora, izvoditi Rundekove pjesme Zvuk oluje, Ena, Šejn, Apokalipso, Duhovi, Put u sumrak... kao i aktualni singl "Midnight Calypso" kojim je Rundek Cargo Trio najavio novi album na kojem trenutno rade. U drugom dijelu programa, Trio će se priključiti Cul-de-Sac orkestru za ubrzanu evoluciju.

Osim ove izuzetno bogate kombinacije muzičara, projicirat
će se uz pratnju uživo i filmovi Breme i Dnevnik Nicky Hewitt, a nastupit će i DBIndoš/house of extreme music theatre - Damir Bartol-Indoš/Tanja Vrvilo, sa šahtofonijom pod naslovom VAR19 (šahtofon je veliki metalni instrument s oprugama vlastite izrade).

Tijekom zadnjih 15 godina Pajo je pokazao kako aktivno i efikasno pomagati prijateljima kojima je neophodna pomoć. Vrlo angažirano je u više navrata organizirao dobrotvorne koncerte i izložbe, višemjesečna cjelodnevna dežurstva kod bolesnika, skupljanje novaca, itd. U vremenu kad većinom nemamo vremena i živaca za probleme drugih, Pajo je uvijek našao energije da pomogne i da nas ostale potakne da se uključimo. Ovaj put za njega.

Provedite bogatu i raznovrsnu nedjeljnu večer u Močvari na izuzetnom underground kabaretskom glazbenom događaju i kupnjom ulaznice od 50 kuna podržite oporavak teško oboljelog legendarnog zagrebačkog underground gitarista Dragana Pajića – Paje.

Vidimo se u Močvari u nedjelju, 15.12. u 20:00!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook