Tulum na Pagu

Upoznajte sve dame Sonus Festivala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sonus festival od samih početaka sinonim je za house i techno meku Europe, a upravo i samo ime Sonus ocrtava poseban stil, karakter i zvuk.

Sonus festival je u manje od pet godina postao jedan od najvažnijih događaja u Europi gdje u tri kluba i 5 dana i 5 noći, te na dva popratna after partija i boat partije zapartijaju partijaneri svijeta uz preko 60 planetarno popularnih izvođača. Između mnoštva muških DJa na Sonus festivalu zastupljene su i dame koje itekako znaju kako iskanalizirati kvalitetan zvuk i atmosferu dignuti do maksimuma. Ove godine dame Sonus Festivala su: Alexandra koju je i najpoznatija platforma elektronike Resident Advisior istaknuo kao „must feel“ na ovogodišnjem Sonus festivalu, Bella Sarris, Cassy, Dana Ruh, Ida Engberg, Monika Kruse, Sonja Moonear, tINI & Tijana T. Odlučili smo vam malo više približiti dame Sonus festivala i naša je preporuka da definitivno ne zaobiđete setove ovih DJica.

Pogledaj i ovo Sonus Festival - 2 provod za pamćenje Na jubilarno izdanje Sonus festivala stiže devet novih izvođača, najimpresivniji program izvest će čak 52 glazbenika!

ALEXANDRA

Ova mlada Rumunjka definitivno je od samih početaka prava poslastica za uši i tijelo. Inspiriraju ju jazz, rap i uživa u noćnom životu. Svoje putovanje započela je još davne 2009. godine, a svoju ljubav prema vinylima gaji od samih početaka. Svojom interpretacijom glazbe osvojila je srca partijanera diljem svijeta, od Tokya, Ibize, Berlina pa sve do Santiago de Chilea, a njeni uspjesi i priznanja ne prestaju. Ove je godine uz svoju kolegicu i prijateljicu Veru otvorila i label Melliflow. Alexandru ćete ove godine na Sonusu moći poslušati u četvrtak, 25. kolovoza, u popodnevnom terminu u klubu Kalypso, gdje će nastupiti uz tINI. Čajanka suncem i dobrim zvukom okupana.

BELLA SARRIS

Svoj ozbiljniji proboj na scenu ova je mlada dana ostvarila kada je na Richie Hawtinovim večerima u klubu Space Ibiza svirala warm up. Upravo svirajući na Enter partijima postala je dio velike Hawtinove obitelji koja ju je dalje lansirala stazama dobrih gigova u kojima je ocrtavala svoj stil u glazbi i gradila svoje puteve do zvjezdanog neba. Rodom iz Australije, odrasla uz oca jazzista oduvijek je nekako bila vezana uz kvalitetan zvuk, stoga je bilo i logično da će svoju strast i talent jednoga dana učini i svojom profesijom. Bella će na ovogodišnjem Sonusu nastupiti u četvrtak, 25. kolovoza u popodnevnim satima u klubu Aquarius.

CASSY

Još jedna od dama, koju pamtimo i od Sonusove nulte godine, kada je u sklopu Cocoonovog partija gostovala uz Tobi Neumanna. Svojim sposobnostima kanaliziranja kvalitetnog zvuka i vrhunskom sposobnošću miksanja osvojila je plesni podij. Ova mlada dama otkad zna za sebe zna i za glazbu, tako je i svoj prvi gramofon još kao malena djevojčica u potpunosti uništila. Završila je muzičku školu, redovito je svojim glasom sudjelovala u zborovima austrijskih samostana te je u Londonu studirala na kazališnim daskama u svojim dvadesetim godinama. Kada promotrimo Cassy i njenu glazbenu karijeru jasno je da se iza ove dame krije i zrači neopisiv talent što je i sama pokazala tako što je postala bitno ime na globalnoj elektronskoj sceni. Imala je brojne nastupe u Berlinu i na Ibizi, a svoj je prvi album izdala 2016. u Berllinu. Cassy će na Sonusu nastupiti prvu večer festivala, u nedjelju, 21. kolovoza u Aquariusu.

DANA RUH

Berlinska DJ i producentica u kratkom je roku postala ikona underground scene. Mnogo vremena provodi u studiju, a kad nije u studiju, možete ju uloviti kako svojim setovima u kultnom berlinskom Club Der Visionareu, glazbene entuzijaste čini sretnima do ranih jutarnjih sati. Ne da je samo izvrsna DJica i producentica, već posjeduje i vlastitu izdavačku kuću Brouqade, koju je osnovala 2007. u Berlinu s ciljem da mladim talentima omogući platformu za izdavanje glazbe. Dana će na Sonusu nastupiti u srijedu, 24.kolovoza u popodnevnim satima u klubu Papaya.

IDA ENGBERG

Ova mlada dama, bolja je polovica uspješnog i neodoljivog para Engberg Beyer, a nedavno su Adam i Ida rekli „DA“, čime su i službeno postali najslađi par na švedskoj sceni. Rođena je 1984. godine, a svoju je karijeru započela kada je imala 18 godina. Idi nije trebalo puno vremena da postane rezident u dva bitna kluba u Stockholmu. Svirala je uz neka od najpoznatijih imena na sceni kao što su Roger Sanchez, Sebastian Ingrosso te Eric Prydz. Majka je troje djece, a usprkos tome možete ju sresti na svom techno festivalima diljem Europe. Ida će na Sonusu nastupiti prvi dan festivala, u nedjelju, 21. kolovoza u večernjim satima u klubu Kalypso.

MONIKA KRUSE

Monika Kruse dugogodišnji je sinonim za techno jer iako u svojim najboljim 40tima i dalje se smatra jednom od najbitnijih njemačkih DJica na sceni kao i jedna od producentica koja je ostavila izuzetan trag, a svoju je karijeru započela davne 1991. godine. Kao osnovnoškolka još je razvijala svoju ljubav prema glazbi. Još kao mala svirala je klavir i ta je ljubav s godinama rasla, kao i njen talent. Strastvena je kolekcionarka vinila koja je svoj proboj na scenu ostvarila 1997. godine u Berlinu. Njen nastup na prijašnjim izdanjima Sonus Festivala nemoguće je zaboraviti kako zbog glazbe tako i zbog njene fantastične konekcije s publikom. Svira na svim bitnim techno partijima i festivalima svijeta, a na ovogodišnjem Sonusu će zatvoriti Kalypso u ponedjeljak, 22. kolovoza.

SONJA MOONEAR

Samo je jedna Sonja Moonear, a otkad je Sonus festivala od tad je ova ljubav još više neraskidiva. Sonja nas je jednim od najboljih setova u najluđim vremenskim uvjetima totalno oborila s nogu na Sonusovom after partiju 2012. godine kada nas je kiša pokušala spriječiti, ali već je svima jasno da ni vremenski uvjeti ne mogu spriječiti strast da učini svoje. Tako da su Sonusovi afteri nakon ovog aftera postali must see and feel. Sonja voli klavir jednako kao i slaganje DJ seta. Na prvu nekom to može biti nespojivo a ovoj umjetnici to je totalna normalna stvar. Već 20 godina na sceni, ova Švicarka i dalje ima jasnu viziju glazbe stoga njeni nastupi često odvode u bevremensko putovanje zvukom. Ove godine Sonja je jedna od glavnih kormilara Sonusovog tradicionalnog after partija, koji će početi u petak 26.kolovoza u 9h i gdje će na partiju Club Der Visionarea uz Cabanne, Ricarda Villalobosa i Zipa napraviti nezaboravan finish još jednog dance maratona za sjećanje. Sonju ćete moći čuti i na boat partiju u četvrtak, 25. kolovoza uz Prasleu.

tINI

tINI , vrckasta kovrčava buntovnica rođena je u Njemačkoj 1981. godine i jako voli hip hop i Radiohead. Svoj prvi album izdala je u Berlinu gdje živi, stvara i vrti svoje setove. Osim što djeluje u Berlinu možete ju uloviti kako zabavlja mnoštvo na svim bitnijim festivalima i partijima gdje radi sjajne žurke uz svoju bandu koja se nazive tINI and the gang. Desolatu se pridružila 2003. godine i od tad njena slava samo raste i raste. Sve što ju je zanimalo u životu temeljito je istražila pa tako nikad nije odustajala da ode korak dalje. Ima diplomu iz audio i video dizajna, a kad putuje svijetom dok je na turnejama vodi i svoj dnevnik koji rado dijeli sa svojom publikom. tINI ove godine doživite u četvrtak, 25. kolovoza u popodnevnim satima u Kalypsu gdje će nastupiti uz Alexandru. Uz ove dvije dame otplešite u noć.

Tijana T.

Tijana T neizostavno je lice beogradske klupske i glazbene kulture. Svojim energičnim miksevima u koje lako uklapa house vokale i uz njenu karizmatičnu pojavu, bez dvojbe, Tijana T. sjajan je odabir za vrhunac ljetne sezone koji vam pripremamo. Poznata kao i vrsni glazbeni novinar, ova dama jedan je od bitnijih srpskih talenata s međunarodnom reputacijom što pokazuju i gostovanja u Boiler Roomu, Panorama Baru, We Love… Space Ibizi, Output New Yorku, Kaiku Helsinki, Robert Johnsonu & Razzmatazzu u Barceloni. Tijana T. ove godine će nastupiti prvi dan festivala u popodnevnim satima u Aquariusu te u srijedu, 24. kolovoza na boat partiju za Josepha Capriatia na Resident Advisor brodu.

Festivalske ulaznice za posjetitelje iz naše regije po promo cijeni su rasprodane i sada iznose 580 kn, što je i dalje cijena prilagođena domaćoj publici. Kupnja je moguća putem Entrio online trgovine , Croatia Tickets online trgovine  ili na Entrio prodajnim mjestima

Ograničeni broj dnevnih ulaznica bit će dostupan na ulazu u festivalu. 250 kn iznosit će dnevna karta za sve dane osim zadnjeg dana festivala kad će cijena biti 300 kn.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene