Kada se upale svjetla pozornice umjetnici Ansambla LADO izgledaju veličanstveno s potpuno uređenim bogatim autentičnim nošnjama.


Narodne nošnje Ansambla LADO prikazuju hrvatsku bogatu i šarenu kulturu i pravi su putujući muzej narodne baštine. Svaka iz bogate kolekcije narodnih nošnji neprocjenjive je vrijednosti i predstavlja određeni dio Hrvatske. Svako mjesto ima svoju prepoznatljivost nošnji, pa su tako nošnje na primjer iz Valpova bogate s puno podsuknji dok su one iz Dalmacije jednostavnije s daškom lokalnih detalja specifičnih za određeno područje. Prepoznatljiva crvena boja karakteristična je za sjeverne dijelove Hrvatske gdje je nekada vladalo obilje, a odjeća Zagore i dinarskog područja jednostavnija je i teža.

Lado (FOTO: PR)

Velik dio hrvatske narodne baštine biti će prikazan i na godišnjem koncertu LADA. Ovaj istinski čuvar hrvatske narodne baštine u splitskoj Spaladium Areni, 25. studenog u 19 sati izvest će jedinstveni glazbeno-plesni spektakl, a uz vrhunski repertoar pjesama te zavidne koreaografije, Splićane će oduševiti očaravajućim autentičnim narodnim nošnjama starijim i od sto godina.

Kada se upale svjetla pozornice, umjetnici Ansambla LADO izgledaju veličanstveno s potpuno uređenim bogatim autentičnim izgledom koji obuhvaća sve detalje od narodne nošnje, do frizure, šminke i umijeća predstavljanja ovih istinskih narodnih vrijednosti.

Lado (FOTO: PR)

S više od 1200 kompleta izvornih narodnih nošnji, veliki ormar Ansambla LADO pravi je putujući muzej čiju će glazbeno-plesnu čaroliju, uz splitsku Spaladium Arenu na godišnjim koncertima doživjeti i drugi hrvatski gradovi. Koncerti nas očekuju 4. studenog u Molvama, 13. studenog u HNK u Zagrebu, 17. studenog u HNK u Varaždinu, 19. studenog u GV Osijek te 23. studenog u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog.

Lado (FOTO: PR)