Svi na špancirfest

Osvojite ulaznice za koncert Manu Chaoa!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Manje od dva tjedna dijeli nas od osamnaestog izdanja Špancirfesta koje će se održati od 19. do 28. kolovoza, a glazbeni program varaždinskog festivala kreativnosti obilježit će koncert Manu Chaoa i njegove La Venture.

Miljenik hrvatske publike nastupit će na Pan pozornici u Starom gradu u utorak 23. kolovoza u trosatnoj eksploziji hitova kao što su Clandestino, Rainin’ in Paradize i Me Gustas Tu, a organizatori su odlučili razveseliti nekoliko sretnika koji će imati priliku upoznati svog idola nakon koncerta.

Pogledaj i ovo showbuzz Jedva čekamo nastup STIGAO U VARAŽDIN Uhvaćen u šetnji gradom

Organizatori dijele dvije ulaznice za koncert Manu Chaoa koji će nastupiti u Starom gradu u utorak 23. kolovoza. Uz ulaznice, dobitnici će imati priliku upoznati se s Manu Chaom nakon koncerta.

Napišite nam zašto bi baš vi trebali osvojiti kate i pošaljite svoje osobne podatke - ime, prezime, broj mobitela i email adresu na našu SHOWBUZZ facebook stranicu koju ćete prethodno lajkati.

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne punk utjecaje koje je uspješno spojio s lirikom šansone te ritmovima salse, regea i ska muzike. Zahvaljujući višesatnim energičnim nastupima, Manu puni dvorane i stadione te na čak sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja.

Glazbeno putovanje od gotovo tri desetljeća Manu je započeo u kultnom bendu Mano Negra, a nakon njegovog se raspada 1995. godine odlučio na solo karijeru, što se pokazalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili Clendestino i Proxima Estacion: Esperanza, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice. Na Špancirfest dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Philippe. Nastup na Špancirfestu bit će pojačan i s dva puhača, a set listu će osim himničnih pjesama, kao što su Bongo Bong, Clandestino, Me Gustas Tu, Rainin’ In Paradize, Mi Vida, Politik Kills ili Mala Vida, činit i neke neobjavljene pjesme i obrade.

Podsjećamo, program Špancirfesta odvija se cijeli dan, a večer je rezervirana za koncerte poznatih glazbenika. Manu Chao i La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Laibach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin, Esma Redžepova, Urban & 4, Zvonko Bogdan, Perpetuum Jazzile, Neno Belan i Fiumens Mediteran Orchestra, Rambo Amadeus te brojni drugi izvođači ljubitelje vrhunske glazbe će provesti na putovanje kroz razne žanrove na ukupno 3 velike i 2 manje festivalske pozornice.

Posebna pogodnost za obožavatelje Manu Chaoa je paket koji uključuje prijevoz autobusom ZG/VŽ/ZG i ulaznicu za koncert. Predviđeni polazak je u 16.30 sati sa zagrebačkog kolodvora, a povratak je u 1 sat u noći s varaždinskog kolodvora. Paket se može kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na stranici www.eventim.hr po cijeni od 250 kuna.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene