Putujuća izložba

Uoči zagrebačkog koncerta Depeche Mode u Klovićevim dvorima!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'Depeche Mode Fan Exhibition', putujuća izložba s više od stotinu rijetko viđenih predmeta i memorabilija te engleske grupe, održat će se u Klovićevim dvorima od 9. do 23. svibnja, kada će u sklopu svoje ljetne turneje nastupiti na zagrebačkom Maksimiru.

Tijekom dva tjedna uoči koncerta Klovićevi dvori bit će nezaobilazno mjesto za najveće obožavatelje Depeche Moda, koji će imati priliku vidjeti, među ostalim, njihov prvi demo snimak, osobne predmete članova i njihove instrumente, plakate za koncerte i fotografije, autograme, rijetke ploče, nagrade, CD-ove, videospotove... Koncert DM-a u Maksimiru održat će se 23. svibnja.

Pogledaj i ovo showbuzz Uskoro stižu! U Zagrebu otvorena najveća izložba predmeta grupe Depeche Mode!

>> Depeche Mode imaju predgrupu za Zagreb!

Izložit će se i master ploče benda koje je izdala legendarna istočnonjemačka diskografska kuća Amiga te jedinstveni EMU-2 sampler iz zbirke Burmeister, najveće privatne zbirke o toj grupi na svijetu, kao i službene dokumente policijske obavještajne službe o nadzoru nad klubovima obožavatelja grupe u nekadašnjem DDR-u.

Izložba će se održati samo u tri odabrana grada, Berlinu, Budimpešti i Zagrebu, a ima i svoju online inačicu. Obožavatelji mogu do 23. travnja slati fanzine, memorabilije i vlastita djela putem web portala fan4fan.com, nakon čega će međunarodni žiri odabrati pet najboljih materijala hrvatskih fanova, koji će, uz zbirku Burmeister, biti izloženi u Klovićevim dvorima. Pobjednici će biti nagrađeni i upoznavanjem s 'Depecheovcima' na koncertu u Zagrebu.

Svoju stadionsku europsku turneju na kojoj će u 25 država i na 34 koncerata predstavljati novi album "Delta Machine", počinju 7. svibnja na Hayarkon Parku u Tel Avivu. Nastupit će, među ostalim, u Parizu, Moskvi, a turneja završava 29. srpnja u Minsku.

Riječ je o njihovim prvim nastupima uživo nakon iznimno uspješne Tour of the Universe tijekom 2009. i 2010., kada su imali 142 koncerta i oborili rekorde s više od 2.5 milijuna prodanih ulaznica.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene