Špancirfest je uistinu festival šetača. Ulice i trgovi povijesne gradske jezgre Varaždina najveća su pozornica u Hrvatskoj na kojoj, u sklopu programa Ulicafesta, prolaznike-špancirere svake godine zabavljaju ulični performeri.


Posebna je pažnja ove godine posvećena programu uličnog performansa te će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najcjenjenijih uličnih umjetnika Europe.

Ulaznice za Špancirfest osvojili su Daniel Preložnjak i Tamara Bunić.

Vezani članci U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Varaždinu prava drama: Mladić u Audiju bježao policiji, a kad je vidio da nema kud, jednog policajca pokušao pregaziti Varaždinsko odlagalište otpada - 2 Varaždin izbjegao napuljski scenarij, od sutra se ponovo odvozi smeće: "Ne znam tko će to preuzeti, meni je svejedno, samo da se to ne događa"

Štoviše, festival će tijekom slijedeće dvije godine biti dio projekta Circus as a way of life koji je sufinanciran kroz programa Europske unije za razvoj kulturnih djelatnosti Culture.

>> Špancirfest 2013: Cijene festivalskih ulaznica snižene još samo tjedan dana!

Program Ulicafesta možete pogledati na ovom linku.

Partneri na projektu su i organizacije iz Francuske, Srbije, Kosova, Grčke i Albanije, a kroz projekt će se razvijati regionalna scena uličnog performansa.

U sklopu projekta će se na Špancirfestu 2013 i Špancirfestu 2014 održavati kreativne radionice uličnog performansa te izvoditi programi nastali tijekom festivala, ali i na radionicama u ostalim zemljama koje pokriva projekt.

Bit će to prilika da se svi zainteresirani još intenzivnije uključe u festival te zajedno s Turističkom zajednicom grada Varaždina kreiraju deset jedinstvenih dana ispunjenih dobrim emocijama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook