DEEP HOUSE POSLASTICA U MASTERSU

U Masters stiže Fred Everything, zvijezda deep housea inspirirana Hrvatskom

PR PR

Ugodne, hipnotičke i opuštajuće melodije, emotivni vokali, diskretni utjecaji jazza začinjeni klavijaturama, udaraljkama ili saksofonima – sve to krasi deep house, jedan od najpopularnijih žanrova na plesnim podijima još od kraja 80-ih.

 

 Uz brzinu od oko 120 BPM-a, sporiji, ali i puno senzualniji od techna i sličnih pravaca.

Jedan od majstora tog žanra, čije ploče su često u torbama najvećih, ali i hrvatskih DJ-a, je Fred Everything. Ovaj rođeni Kanađanin s dugogodišnjim prebivalištem u San Franciscu je u više od 20 godina objavio čak 200 izdanja na najprestižnijim etiketama. Nadimak Everything prati ga od početaka karijere jer je već tada bio sposoban umiksati sve od disca do techna, pa čak i drum'n'bass. Danas je ipak najviše posvećen deep houseu, a njegovi nastupi su precizni i puni energije uz stanovitu dozu iznenađenja.

Popularnost su mu donijeli i brojni remixevi koje je napravio za poznate izvođače kao što su Derick Carter, Roy Davis Jr, Brand New Heavies ili Atjazz. Posljednjim albumom Long Way Home, izdanim ovog ljeta, Fred Everything je obilježio svoj povratak u Montreal. Uz poslovično sjajnu produkciju te utjecaj disca, electra, duba i razlomljenih ritmova, ovaj je uradak već proglašen njegovim najkompletnijim i najzrelijim djelom. Osim brojnih suradnji na samom albumu, remiksiranju Fredovih singleova prionuli su i Ian Pooley, Lauer te Hot Toddy iz Crazy P. Sam Fred dodao je svojoj glazbi balearični utjecaj, a na to su ga, kako kaže, ponukali česti nastupi posljednje dvije godine na hrvatskoj obali i Mallorci.

Novu priliku za nastup u Hrvatskoj imat će u subotu, 1. prosinca, prvi put u Mastersu na večeri Forty Fifty x Imogen, već drugoj suradnji kojom ova dva iskusna tima donose živost na zagrebačku klupsku scenu. Fred Everything bi uskoro trebao objaviti i svoje prvo izdanje za Imogen Recordings, cijenjenu etiketu koju uz Iliju Rudmana vodi Antonio Zuza. Upravo će Antonio u Mastersu predstaviti najbolje iz svoje house selekcije, jednako kao i popularni forty FIFTY dvojac - Felver i Pepi Jogarde.

Pogledaj i ovo PR HOUSE POSLASTICA U MASTERSU Nakon berlinskog uspjeha u Masters se vraća Homeboy

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene