Na ovogodišnjem Too Loud Festu, festivalu dobre glazbe i još boljeg zvuka i slike, u dva dana prisustvovalo je 1300 ljudi.

Galerija


Proteklog vikenda završen je prvi Too Loud Fest, festival dobre glazbe i još boljeg zvuka i slike. U dva dana, koliko je festival trajao, posjetitelji su mogli na četiri lokacije u Zagebu uživati u izložbi, koncertima, videoprojekcijama, radionicama, predavanjima i mnogobrojnim prezentacijama audio/videouređaja.

Too Loud Fest (Foto: PR)
Tina Uglješić, Nebojša Uglješić i Marjeta Kessler (Foto: PR) Foto: PR

Središnji događaj festivala, Audio/Video Show, održao se u DoubleTree by Hilton Hotelu Zagreb, gdje se na čak 3 kata hotela predstavilo više od 30 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Uz mnogobrojne audioprezentacije i videoprezentacije, posjetitelji su uživali u koncertima Doris Karamatić, Lele & Joea Kaplowitza, Podium Brass kvinteta i Lu Jakelić, te sudjelovali u predavanjima i radionicama vezanim uz glazbu, unaprjeđivanja kvalitete životnog prostora i upoznavanja s modernim tehnologijama.

Too Loud Fest (Foto: PR)
Koncert Lu Jakelić (Foto: PR) Foto: PR

Najviše pažnje privukao je Hi-Fi sustav vrijedan više 500.000 eura, najskuplji ikad složen i javno prezentiran audiosustav u Hrvatskoj. Ništa manje atraktivan bio je i zvučnički sustav Blackwood domaće proizvodnje vrijedan gotovo 50.000 eura. Oba sustava poslužila su kao "high-end razglas" za koncertne nastupe, što je samim koncertima dalo novu i dosad neviđenu dimenziju. Nebojša Uglješić, glavni urednik bloga Too Loud i direktor festivala, ističe kako su izlagači i posjetitelji iskazali veliko zadovoljstvo organizacijom i programom, tako da je već u pripremi sljedeće izdanje festivala.

Too Loud Fest (Foto: PR)
HeadRoom (Foto: PR) Foto: PR

Uoči početka festivala, Too Loud Fest je uvršten u kalendar najvećih i najpoznatijih svjetskih audio/video događaja, što Zagreb stavlja uz bok Las Vegasu, Tokiju, Münchenu, Los Angelesu, Denveru i drugima. Sudeći po reakcijama, festival je u potpunosti opravdao uvjet da se nađe u takvom probranom društvu.