Turneja Radijsko srce (FOTO: Pixsell)
Turneja Radijsko srce (FOTO: Pixsell)

Svaki je koncert predviđen kao četverosatna zabava.


Press konferencijom održanom u zagrebačkom Novinarskom domu, medijima je i službeno otkrivena velika radijsko glazbena koncertna turneja pod nazivom 'Radijsko srce'.

Navedena će se turneja pod pokroviteljstvom HURIN-a (Hrvatska udruga radijskih nakladnika, koja broji 113 članica, od nacionalnih preko regionalnih i županijskih pa do gradskih i općinskih radijskih postaja), održati u 14 gradova diljem Hrvatske. Na turneji će sudjelovati brojni glazbenici, čije su pjesme značajno obilježile radijski eter u proteklim godinama, uz predstavljanje njihovih novih pjesama i albuma. Svaki je koncert predviđen kao četverosatna zabava kojima će domaćini biti radio postaje u mjestima gdje će se održati nastupi. 'Radijsko srce' održati će se od travnja do lipnja 2017. godine, a završiti će velikim humanitarnim koncertom.

Samu turneju na pressici su najavili Robert Veseljak predsjednik HURIN-a, te glazbenici Toni Cetinski, Antonija Šola, Marko Kutlić i Goran Belošević iz Pravila Igre, te Zoran Beloša-Beli iz Radio Luksemburga.

Turneju 'Radijsko srce' obilježit će nastupi Tonija Cetinskog, Antonije Šole i Pravila Igre, a kao gosti koncerata pojedinačno po gradovima pridružit će im se grupa Buđenje, Damir Kedžo, Radio Luksemburg, Luminize i David Temelkov.

Cijeli je projekt, istaknuo je predsjednik HURIN-a Robert Veseljak, osmišljen kroz višegodišnja promišljanja kako spojiti radijski, glazbeni i koncertni svijet na način da se objedine svi kvalitetni elementi svakog pojedinog segmenta. 'Radio je oduvijek bio najvažniji promotor glazbe i izvođača, ali isključivo u zvuku. Cilj je turnejom spojiti, ne samo ton i sliku, već ujedno osigurati i jedinstveni doživljaj, koji se može ostvariti samo na koncertnom događaju. Želja je organizatora, i novim izvođačima pružiti mogućnost da se kroz niz koncerata predstave publici diljem Hrvatske. Na turneji se izvode pjesme na hrvatskom jeziku i isključivo hrvatskih autora.'

Projekt su podržali HDS Zamp, Zapraf, HDU, Nova Tv, 24 sata i brojne radio postaje.

Zadovoljstvo projektom i sudjelovanjem nije krio ni Toni Cetinski, istaknuvši, kako je ovo jedinstvena prigoda za promociju domaće glazbene scene, te prvenstveno mladih izvođača, da i oni iskuse sudjelovanje u jednoj velikoj turneji. Seriju ovih koncerata Toni će ujedno iskoristiti i za promociju novog zvuka u koji je sa svojim bendom krenuo posljednjim singlom 'Laku noć', te će sve pjesme svirati u acoustic/electric verzijama.

Turneja Radijsko srce (FOTO: Pixsell)
Turneja Radijsko srce (FOTO: Pixsell)

Sreću i užitak što je dio projekta 'Radijsko srce', istaknula je i Antonija Šola, koja je zaslužna za glazbenu himnu turneje, pjesmu „Dok slušam radio“, koja je radijskim eterom zaplovila prije nekoliko dana, a čime je i službeno započela promotivna kampanja. ‘Kad sam sa svojim timom razgovarala o himni za projekt „Radijsko srce“ i o tome, kako bi trebala zvučati pjesma koja bi najbolje predstavila ono sto želimo postići ovim projektom,riječi vodilje bile su mi: radio, srce i osjećaj. Melodiju u glavi imala sam čim sam otišla sa sastanka, a ljetos na moru razmišljala sam o tome, koju poruku želim osjetiti tekstu. Sjetila sam se kako smo nekada slušali radio i na kazete snimali omiljene pjesme, ali i radili mixeve tih pjesama sami i poklanjali simpatiji. Neke pjesme nas vrate točno u trenutak, koji nas podsjeća na neke stare ljubavi, na prijateljstva, na važne i posebne događaje u životu kada smo htjeli zaustaviti vrijeme. Upravo su te pjesme kao neke male vremenske kapsule, koje nas vraćaju u neka druga vremena. Nadam se kako će i ova pjesma biti takva, te da ćemo je zajedno pjevati na nadolazećoj turneji i koncertima.’, kazala je Antonija Šola.

Posebno zadovoljstvo nastupima i sudjelovanjem u projektu nisu krili dečki iz Pravila Igre, vokal i frontman Marko Kutlić te bubnjar Goran Belošević, kao i Zoran Beloša-Beli iz Radio Luksemburga. Svakako valja spomenuti kako će ekipi iz Pravila Igre, nadolazeći spektakl, biti prava prigoda za promociju nove pjesme 'Ako'.

Poseban dio projekta je i promotivna akcija HURIN-a pod nazivom „Ja volim radio“ kroz koju će se hrvatska javnost podsjetiti na vrijednosti, koje radio postaje svakodnevno donose kroz svoj eter. Sveprisutan dio našeg života, ‘prozor’ u svijet oko nas, radio nije samo medij, već slobodno možemo reći i umjetnost. Na sebi svojstven, samozatajan način, nezaobilazan i itekako značajan u prenošenju informacija, istodobno je dostupan svima. Svakodnevnim postojanjem u našem životu, dan bez radija je nezamisliv. On je uvijek sa nama, uz nas, naš najbolji prijatelj. Uz njega dijelimo radost i tugu, provodimo vrijeme na poslu, vrijeme sa dragim ljudima, vozeći se u automobilima, ili kada smo kod kuće. Jednostavno uz njega živimo život.
 

Koncertna turneja 'Radijsko srce':

01.04. Bjelovar
08.04. Sisak
15.04. Biograd na moru
21.04. Karlovac
22.04. Požega
28.04. Pula
30.04. Rijeka
05.05. Osijek
06.05. Virovitica
12.05. Gospić
13.05. Varaždin
17.05. Zagreb
20.05. Split