Nova biografija

Tko je taj čovjek? U potrazi za pravim Bobom Dylanom

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Menart objavljuje prijevod još jedne u nizu glazbenih biografija koja će vas bolje upoznati s jednim od najvećih živućih umjetnika današnjice – Robertom Allenom Zimmermanom, odnosno Bobom Dylanom.

U utorak 26. veljače, Menart predstavlja svoje petnaesto književno izdanje, Prijevod biografije Boba Dylana: 'Tko je taj čovjek? U potrazi za pravim Bobom Dylanom' , autora Davida Daltona. Predstavljanje knjige i druženje s gostima održat će se u zagrebačkom Kulturno informativnom centru (KIC, Dokukino), Preradovićeva 5 u 18:00 sati!

Pogledaj i ovo Bob Dylan (Foto: Profimedia) Bit će tri vrste Na tržište stiže viski Boba Dylana: ''Probao sam neke od najboljih na svijetu, ali ovaj će biti izniman''

David Dalton, autor bestsellera: “Tko je taj čovjek? U potrazi za pravim Bobom Dylanom” , upustio se u potragu za pravim Bobom Dylanom koji je bez premca kad je riječ o njegovu glazbenom utjecaju. No kao čovjek, oduvijek se ponašao poput odmetnika u bijegu, pritom stalno nastojeći zametnuti tragove i zbuniti istražitelje vrtoglavim nizom pseudonima, imitacija, legendi i očitih laži.

Autor prikazuje Dylanov neobični život tako što postupno razotkriva njegove tehnike kamuflaže. Unatoč stalnoj promijeni imidža, spiritualnim zaokretima, svojoj manipulativnoj prirodi i povremeno zbunjujućim posrtanjima između stvaranja uzvišene glazbe i hirova kojima je ugađao samome sebi, pravi Bob Dylan nikad dosad nije bio vidljiviji. Je li Robert Allen Zimmerman, sin prodavača kućanskih uređaja sa Srednjega zapada, ikada bio išta od onoga za što se izdavao? Siroče bez doma, politički prorok, rock 'n' roller, pjevač countryja, religiozni fanatik, bluegrass-sveznalica, samoproglašeni konzervator glazbene americane? Čak ni Madonna ili David Bowie ne dijele intenzitet Dylanove opsesije stalnim preoblikovanjem samoga sebe. Za njega je to ekvivalent skitničkom životu po željezničkim tračnicama ili Neal Cassadyjevoj ovisnosti o epskim putovanjima automobilom – samo se kreći, i neće te moći zarobiti u mjestu.

O ovoj hvaljenoj i uzbudljivoj biografiji govorit će:

Nina Romić, kantautorica
Aleksandar Dragaš, glazbeni novinar i kritičar
Hrvoje Horvat, glazbeni novinar i kritičar
Zoran Marić, organizator koncerta Boba Dylana u Zagrebu 2010. godine i direktor INmusic Festivala
Branko Komljenović, direktor Menarta, izdavač knjige

Nina Romić izvest će nam uživo pjesmu koja joj je najdraža u Dylanovom opusu te će nam otkriti kako je i koliko Dylan utjecao na njezin rad. Nina je prošle godine izdala hvaljeni album Ptice .

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene