Bogat program

Na Tjednu kajkavske kulture u Krapini: popevke, Zagorski gospodarski zbor, izložba oldtimera, koncerti…

Tjedan kajkavske kulture (Foto: PR) Tjedan kajkavske kulture (Foto: PR) PR 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Tjedan kajkavske kulture (Foto: PR) Galerija

Tjedan kajkavske kulture održati će se od 2. – 9. rujna 2018. godine u Krapini.

Od kajkavskih popevki, koncerta estradnih zvijezda i izložbi pa do gospodarskog zbora. Bogat je to program ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture koji će se održati od 2. – 9. rujna 2018. godine u Krapini.

Program jedne od najvažnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj koja za cilj ima njegovanje kulture i tradicije kajkavskog govornog područja, danas je predstavljen u krapinskoj gradskoj vijećnici. Predstavili su ga župan Krapinsko-zagorske županije gosp. Željko Kolar, gradonačelnik Grada Krapine gosp. Zoran Gregurović, direktorica Turističke zajednice Grada Krapine gđa. Nedeljka Vodolšak, predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo gosp. Damir Novina i umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki gosp. Siniša Leopold.

Svečano otvorenje Tjedna kajkavske kulture bit će u nedjelju, 2. rujna u 17 sati na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini, nastupom više od 400 mališana obučenih u tradicionalne narodne nošnje. Okosnica programa bit će već tradicionalni 53. Festival kajkavskih popevki te Međunarodni sajam gospodarstva „Zagorski gospodarski zbor“.

Tjedan kajkavske kulture (Foto: PR) Tjedan kajkavske kulture (Foto: PR) Foto: PR

„Gospodarski zbor prije svega radimo zbog naših gospodarstvenika, obrtnika i poduzetnika koji su u zadnjih pet godina napravili sjajan posao. Još tamo 2009./ 2010. dok je krenula recesija, napravili su sjajan posao jednom pametnom politikom u ulaganje znanja svojih zaposlenika u nove tehnologije. Uz minimalno smanjivanje broja zaposlenih, savršeno su iskoristili ulazak Hrvatske u Europsku Uniju i na veliko tržište od 500 milijuna ljudi“, istaknuo je župan Krapinsko-zagorske županije gosp. Željko Kolar.

Na Zagorskom gospodarskom zboru predstavit će se oko 260 izlagača, što će dodatno osnažiti zagorske poduzetnike koji su među najvećim izvoznicima – pokrivenost izvora uvozom je 170 posto. Program Zagorskog zbora na rasporedu je od četvrtka do subote na prostoru igrališta Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ u Krapini. Nakon poduzetničke priče, brojni posjetitelji moći će uživati u večerima kajkavskih popevki. Za njih su rezervirani petak i subota, 7. i 8. rujna, a detalje festivalskog programa otkrio je umjetnički ravnatelj Siniša Leopold.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene