Pogledajte VIDEO

The Original Wailers dolaze na Outlook festival!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Spajajući selekciju izvođača koja će odgovarati jedinstvenom i prekrasnom ambijentu Arene, Outlook festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture pozvavši u goste pionire reggae glazbe!

Outlook festival najavljuje koncert otvorenja u pulskoj Areni 28. kolovoza! The Original Wailers prvi potvrđeni izvođači!

Pogledaj i ovo showbuzz Stranica za 'partijanere' Hrvatski glazbeni festival svrstan među 10 najboljih u svijetu!

U širenju glazbene ponude Outlook festivala 2013. čast nam je najaviti ekskluzivni koncert povodom početka festivala na nevjerovatnoj lokaciji rimskog amfiteatra Arena u Puli koji će se održati 28. kolovoza 2013. Šesti najveći amfiteatar u svijetu star preko 2 tisuće godina ovom će prilikom između ostalih ugostiti legende reggae glazbe The Original Wailers.

>> Predstavljamo Outlook i Dimensions festivale: Provod zajamčen!

Spajajući selekciju izvođača koja će odgovarati jedinstvenom i prekrasnom ambijentu Arene, Outlook festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture pozvavši u goste pionire reggae glazbe The Original Wailers koji će ovom prilikom izvesti svoje najveće hitove i glazbu s legendarnog albuma Bob Marleya i The Wailersa „Exodus“ koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena s pjesmama kao što su"Jamming", "Waiting in Vain", „Three little birds“ i "One Love/People Get Ready".

Outlook festival je uvijek pokazivao poštovanje prema naslijeđu sound system kulture što potvrđuju nastupi glazbenika kao što su Horace Andy, Max Romeo, Lee ‘Scratch’ Perry prijašnjih godina. The Original Wailers, bend koji je svirao s reggae inovatorom Bob Marleyem i promijenio povijest glazbe, stoga su odličan izbor za prostor ovakve veličine i snage kao što je Arena.

Outlook festival vam u suradnji s Gradom Pula sprema jedinstven glazbeni spektakl i doživljaj koji će dodatno obogatiti hrvatsku kulturnu i turističku ponudu i predstaviti Pulu u cijelom svijetu pod motom „One love, one heart, Let's get together and feel all right“.

Uz specijalni koncert legendarnih The Original Wailersa koji će za ovu priliku ekskluzivno doputovati u Europu, najavljujemo nastupe DJ-a koji će otvoriti događanje u Areni i povesti nas na putovanje od početaka soundsystem kulture, dub i reggae glazbe, do prvih block zabava u New Yorku.

Grandmaster Flash

(Original Block Party set)

Legendarni DJ i jedan od temelja hip hop kulture dolazi u Hrvatsku i donosi nam zvuk rane njujorške soundsystem kulture koji se nakon početaka na Sedgwick aveniji u New Yorku ubrzo proširio po cijelom svijetu. Čast nam je ugostiti Grandmaster Flasha koji će u Areni izvesti originalan block party breaks set.

Earl Gateshead - Trojan Soundsystem feat. guest mc's

(Sound System Riddims set)

Dugogodišnjem poznatom dub reggae selektoru Eearl-u na nastupu u Areni će se pridružiti posebni gost vokalist s kojim će nas provesti kroz najveće hitove dub i reggae sound system kulture.

J Rocc - The World Famous Beat Junkies

Gostujući DJ na turnejama sa izvođačima kao što su Jaylib (Madlib & J Dilla), Blackstarr (Mos Def & Talib Kweli) i osnivač The World Famous Beat Junkies, J Rocc je zasigurno jedan od najboljih svjetskih DJ-a. Veliki fan dub, reggae, funk, soul disco i hip hop glazbe rasplesati će amfiteatar sa miksom različitih žanrova koji čine korijene sound system kulture.

Koncert je otvoren za sve posjetitelje, a cijena ulaznice iznosi 135 kuna, a mogu se nabaviti ovdje putem interneta i na prodajnim mjestima u Hrvatskoj: Zagreb Tvornica Kulture (Mali Pogon) - Šubićeva 2, PUNKT - Preradovićeva 1, PUNKT - Branimir centar, Churchill shop - City centar West, Churchill shop - Arena centar, Churchill shop - Avenue Mall, Daily News - Importanne centar (pothodnik), Via Tours - okretište Borongaj, Aquarius CD shop - Varšavska 13, Aquarius CD shop - Maksimirska 16; Split iGrow shop - Mihovilova širina 13, Šibenik: - Vino&Ino - Fausta Vrančića bb, Zadar: - iGrow shop - Stomorica 2, Rijeka: - iGrow shop - Blaža Polića 5, Pula - Commodore cruises - Riva 14 i i Activa Travel - Scalierova 1. Više od polovice ulaznica je već rasprodano, pa vas podsjećamo da požurite po svoju ulaznicu. Više informacija na www.outlookfestival.com i www.pozitivanritam.hr

Informacije o prijevozu između festivalske lokacije i Arene biti će objavljene uskoro.

Info o događanju
Koncert otvorenja Outlook festivala
Izvođači: The Original Wailers + TBA
Mjesto održavanja: Arena, Pula
Datum: 28.08.2013.
Ulaznice: 135 kuna

Outlook festival 29.08.-02.09.2013. Fort Punta Christo, Štinjan, Pula
Sve informacije o Outlook festivalu možete naći na službenoj web stranici
www.outlookfestival.com
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene