party počinje

Terraneo Summer Break trese Zadar: Stižu Sinkane & Nicola Conte Combo

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Od ponedjeljka, 13. srpnja Zadar će ponovno protresti provjereno dobra Terraneo atmosfera, kada u nastavku Terraneo Summer Breaka

Na Trgu pet bunara nastupa američki bend Sinkane, uz Dja Eddyja Ramicha, a već u utorak, 14. srpnja na istoj će se lokaciji održati iščekivani koncert Nicole Contea i pratećeg peteročlanog combo sastava, uz DJa Iliju Rudmana! Organizatori iz Terraneo tima za ove dvije koncertne večeri upravo su u prodaju pustili i posebne ulaznice koje po cijeni od 170,00 kuna obuhvaćaju oba koncertna programa i jamče cjelonoćni provod koji započinje u 21 sat, a traje do 3,00 ujutro!

Pogledaj i ovo showbuzz Terraneo Summer Break Terraneo Summer Break 2015 u utorak 16.6. otvara svoja vrata

Terraneo Summer Break: Sinkane i Eddy Ramich stižu u utorak 13.srpnja – evo što su poručili

Uz Sinkane, bend iza čijeg imena stoji Ahmed Gallab kao autor i lider benda koji svojim glazbenim izričajem spaja krautrock, free jazz, dub reggae i funk rock, a sve začinjeno elementima afričke glazbe, jedan od najuzbudljivijih koncerata ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka svakako je koncert Nicola Conte Comba u utorak 14. srpnja.
Kultni talijanski DJ, producent i gitarist Nicola Conte, globalnu je popularnost stekao sa svojim inovativnim stilom acid jazza koji uključuje bossa nova teme, melodije iz talijanskih filmova 1960'ih i world music elemente, koje Conte vješto isprepliće u pitki chill-out lounge zvuk.

'Moj je glazbeni stil u stalnoj evoluciji i promjenama. Glazbom sam se počeo baviti još tijekom studija, kada sam otkrio jazz i afroameričke ritmove i krenuo na put otkrivanja i eksperimentiranja s kubanskom i brazilskom glazbom, iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina. Danas bih za sebe rekao da moj stil najviše oblikuju upravo ti glazbeni temelji, nadopunjeni fuzijom moji intelektualnih i emotivnih dojmova i iskustava. A svakako veliku uglogu u mojoj glazbi igra i moje paralelno iskustvo DJa i glazbenika“, otkriva Conte, koji će repertoar koncerta 14. srpnja u Zadru bazirati na svojim najrecentnijem albumu Free Souls, ali i starijim hit albumima Rituals i Love & Revolution.

„Pripremam vam glazbeno putovanje kroz moju glazbenu prošlost i sadašnjost, a najjednostavnije rečeno, koncert u sklopu Terraneo Summer Breaka zapravo je presjek mog specifičnog zvuka i glazbenog izričaja kroz sve ove godine“, nastavlja Nicola Conte, koji u Zadar stiže u sjajnoj postavi: uz odličnu tamnoputu vokalisticu umjetničkog imena Tasha's World, prati ga i talijanski bend kojeg čine Daniele Tittarelli (saksofon), Pietro Lussu (klavir i električni klavir), Luca Alemanno (bas) i Marco Valeri (bubnjevi). Bilo da slušate Conteove originale ili remikseve, underground klupske hitove kao što je npr. Bossa Per Due, suradnje s Thievery Corporationom, izdanja za Blue Note ili Schema Records, mnogi će se glazbeni znalci složiti da je live nastup ovog klasično školovanog glazbenog šmekera iz Barija, koncertni doživljaj kakav se ne propušta.

 

Poslušajmo što nam Ahmed Gallab (Sinkane) ima za reći prije svog prvog dolaska u Hrvatsku... :)Let's hear what Ahmed Gallab (Sinkane) has to say before he comes to #Croatia...

Posted by Terraneo on Friday, July 3, 2015

„Nicola je pravi glazbeni umjetnik u punom smislu te riječi, čovjek je autor, odličan gitarist, aranžer, producent i dj. Osobno jako volim njegovu glazbenu estetiku, spoj razigranih melodija, odličnih glazbenih aranžmana te izvrsnih instrumenalnih dionica. Njegov latin jazz izričaj upotpunjen fenomenalnim vokalom Tashe World, koja spaja Billie Holliday i Ellu Fitzgerald sa soul velikanima kao što su Curtis Mayfield i Donny Hathaway, biti će idealan soundtrack za ljetnu Terraneo večer na Trgu pet bunara u Zadru", zaključno komentira Luka Pavić, suosnivač i glasnogovorinik Terranea i Terraneo Summer Breaka.
A za drugi, klupsko-plesni dio večeri koji će trajati do 03h iza ponoći, biti će zadužen dj Ilija Rudman. Malo je imena koja tako zvučno odzvanjaju velikim svjetskim klubovima kao što je ono Ilije Rudmana, a koje se nalazi i na prvim crtama hrvatske underground scene već puno desetljeće. Ilija se kroz deset godina profilirao kao predvodnik nudisco/house crossover scene. Kroz karijeru, put mu se isprepleo s velikanima kao što su Random Factor, Greg Wilson, Faze Action, Chaz Jankel, Mark E, L.S.B., Tim Fuller, The REVENGE, 6th Borough Project i dr.
Nakon albuma prvijenca iz 2011. godine, Ilija Rudman je prije nekoliko mjeseci objavio svoj novi album „True Colours“, kojim nas vraća u 70te i 80te uz prizvuk proto housea, L.A. funka i boogija te potpuno pomaknutog eclectic disca.
--

 

Valja naglasiti da se programi Terraneo Summer Break 2015. u Zadru održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Turističke zajednice Grada Zadra, uz partnerstvo Hostela Forum koji će biti privremeni zadarski dom svih ovogodišnjih izvođača Terraneo Summer Breaka. Terraneo Summer Break zajednički je projekt produkcije High Level iz Splita i Artim produkcije iz Zagreba.
-- ULAZNICE ZA SVE TERRANEO SUMMER BREAK PROGRAME --
Ulaznice za sve Terraneo koncertne večeri u Zadru i Šibeniku u pretprodaji se mogu kupiti u online prodaji sustava Croatia-tickets.com, na prodajnim mjestima i u sustavima Entrio.hr, Eventim.hr i Adriaticket.com, a za šibenske koncerte dodatno u klubu Azimut i u sklopu Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku.
 

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene