otkrio nam sve

Mladi hrvatski glazbenik održao koncert za pamćenje u Italiji: "Sviranje gitare me ispunjava i dok je tako, time ću se baviti"

Zlatko Josip Grgić Zlatko Josip Grgić Foto: PR

U prekrasnoj dvorani Auditorium del Parco u L’ Aquili kod Rima u svega sat i pol vremena publika je mogla uživati u nastupu jedinstvenog zvuka glazbenika kojeg s opravdanjem Španjolci (flamenkisti) zovu Torres’ Whisperer.

Prošloga tjedna se za koncert iznimno talentiranog glazbenika Zlatka Josipa Grgića tražilo mjesto više. U prekrasnoj dvorani Auditorium del Parco u L’ Aquili kod Rima u svega sat i pol vremena publika je mogla uživati u nastupu jedinstvenog zvuka glazbenika kojeg s opravdanjem Španjolci (flamenkisti) zovu Torres’ Whisperer.

Pogledaj i ovo Zlatko Josip Grgić (Foto: PR) Prvi u svijetu Zlatko Josip Grgić priprema veliki koncert u Beču, a kolege iz svijeta ne prestaju s pohvalama

Svoj nastup Zlatko je započeo Bachovom Sarabandom i Bourreeom iz Partite 1 BWV 1002, a završio s Morriconeovom Gabriel’s oboe. Nakon sto je odsvirao Mallorcu od I. Albeniza publika je s oduševljenjem dočekala kraj izvedbe i ispratila ga je gromoglasnim pljeskom koji nije prestajao. Cijeli koncert je Zlatko svirao na Torresovoj gitari iz 1890. godine dok je drugi dodatak Andante religioso od A. Barriosa odsvirao na Torresovoj gitari iz 1873., nakon čega ga publika jednostavno nije pustila da ode s pozornice koliko su bili očarani izvedbom.

O koncertu, ali i pozadini svoje karijere ovaj mladi talentirani glazbenik otkrio nam je nešto više u kratkom intervjuu.

"Koncert u Italiji je bio jako lijep, ali je sve bilo u znaku pandemije koronavirusa. Na koncertu su provedene vrlo stroge epidemiološke mjere, mjernje temperature, maske, a hitna služba je čak dostavila i respirator", kaže nam Zlatko koji ističe kako za koncerte nastoji odabrati raznolik program, no uvijek stavlja naglasak na španjolski repertoar. Otkrio je i što najviše voli izvoditi na svojim koncertima.

"Obožavam izvoditi djela Johanna Sebastiana Bacha, Francisca Tarrege, Isaaca Albeniza...", kaže glazbenik te dodaje kako se nada da ćemo iz pandemije izaći uskoro kako bi nesmetano mogao putovati po svijetu. Otkrio je i koje su ga dosadašnje suradnje najviše veselile.

"Suradnja sa brazilskim gitaristom Luisom Leiteom mi je nezaboravna, a svirati s njim brazilske kompozicije je poseban doživljaj. Ta brazilska glazba i ritmovi teku njegovim venama i sve je prepuno improvizacije i istinskih emocija. Pravi užitak", zaključio je ovaj 19-godišnja, koji je istaknuo kako samo želi uživati u glazbi.

"Sviranje gitare me ispunjava i dok je tako maksimalno i iskreno ću se time baviti", zaključio je.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene