Aly i Fila rođeni su 1981. u Kairu u Egiptu te se znaju od vrtićkih dana.


Split Beach Festival još jednom potvrđuje zavidan line up kojim se hvale i najveće svjetske party destinacije. Svjetski poznati trance DJ dou Aly & Fila rasplesati će splitsku publiku. Ovaj egipatski duo svojom glazbom obišao je cijeli svijet na velikim festivalima, nagrađivan i priznat od strane struke te stekao globalnu publiku. Uz Rudimental, Ryana Marciana & Sunnery Jamesa te glazbeno scensku atrakciju La Fiestu i njihovog gosta DJ Juliana Joradana, Aly & Fila će nesumnjivo publici pružiti provod za pamćenje.

Ovogodišnje izdanje Split Beach Festivala održava se od 4. do 6. kolovoza, na najpoznatijoj splitskoj plaži Bačvice, gdje će se ispod zvijezdanog neba okupiti najveće svjetske zvijezde. Ljetni festivali su ujedno i najposjećeniji te će ovogodišnji bogati line up s poznatim imenima te s više od 40 umjetnika iz cijelog svijeta zapaliti splitsku publiku kao i mnogobrojne turiste. Split Beach festival svakako je osim dobrog provoda i odličan promotor kako Splita tako i Hrvatske kao čiste zemlje s nezaboravnim provodima.

Split Beach Festival (FOTO: PR)

Aly i Fila rođeni su 1981. u Kairu u Egiptu te se znaju od vrtićkih dana. Počeli su stvarati glazbu s osamnaest godina. Prvi uzori su im bili Paul Van Dyk, The Thrillseekers i Chicane. U svom prvom malom studiju počeli su stvarati elektronsku glazbu i DJ-ati 1999. godine. Prvi su egipatski DJ duo koji je postao slavan u svijetu. Eye of Horus prvi je singl koji su puštali Paul Van Dyk, Armin Van Buuren, DJ Tiesto te mnogi drugi. Duo je svirao nebrojeno puta na velikim svjetskim festivalima uključujući Ultra Music Festival, Tomorrowland, Global Gathering, Luminosity Beach Festivalu te mnogim drugim. 2011. godine singl We Control The Sunlight odabran je za Tune of the Year u radijskoj emisiji Armin Van Buurena A State Of Trance. Izdali su pet studijskih albuma Rising Sun, Quiet Storm, Quiet Storm (Remixes), The Other Shore, The Chill Out. Pod istim imenom Future Sound of Egypt posjeduju izdavačku kuću kao i uspješnu radio emisiju.

Split Beach Festival (FOTO: PR)