Jedva čekamo

Svjetska vokalna glazbena senzacija Perpetuum Jazzile stiže u Lisinski

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Senzacionalan i vokalno dojmljiv nastup zbora Perpetuum Jazzile redovito, na svim koncertima, okuplja publiku najrazličitijih generacija.

Istinska vokalna glazbena senzacija iz Slovenije - zbor Perpetuum Jazzile 14. ožujka stiže u koncertnu dvoranu „Vatroslav Lisinski“! Perpetuum Jazzile posljednji su put punili Lisinski prije dvije godine, a u međuvremenu su svojom moćnim glasovima doista stekli globalnu popularnost i izrasli u glazbeni fenomen novijeg doba, koji osvaja svojom glazbenom sinergijom, snažnim ritmovima i bogatim harmonijama.

Pogledaj i ovo showbuzz Provjerite kako zvuče Slovenci senzacija na Youtubeu!

Zbor izvodi mješavinu popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka, a u izvedbama se koriste najposebnijim instrumentima – isključivo svojim glasovima, kojim također simuliraju niz glazbenih instrumenata, uglavnom bubnjeve i udaraljke, pretvarajući se u ljudski „beat – box“. Perpetuum Jazzile svoju su proboj na glazbenu scenu doživjeli 2009. godine snimivši obradu skladbe „Africa“, hita američkih velikana pop-rocka, grupe Toto, a koja je u izvedbi zbora Perpetuum Jazzile na YouTube-u pogledana čak više od 40 milijuna puta. Nakon „Africe“ proslavili su se i svojim vrhunskim a capella adaptacijama hitova brojnih svetskih izvođača, Davida Guette, Abbe, Michaela Jacksona, Lady Gage, Daft Punka, a s Totom su čak i podijelili pozornicu nekoliko puta, na zajedničkim koncertima. Inače, glazbeni mentor zbora Perpetuum Jazzile je Šveđanin Peder Karlsson, međunarodna legenda a capella vokalnih izvedbi i nekadašnji član poznatog vokalnog sastava „The Real Group“. Karlsson je čovjek koji je u svojoj karijeri radio s brojnim vrhunskim umjetnicima, uključujući Bobby McFerrina, Van Morrisona i Sir George Martina, a od 2011. vodi Perpetuum Jazzile.

Senzacionalan i vokalno dojmljiv nastup zbora Perpetuum Jazzile redovito, na svim koncertima, okuplja publiku najrazličitijih generacija i jamči doista ekstatičnu atmosferu koja na trenutke, zbog euforije i sjajne atmosfere, podsjeća na rock koncerte. Prije zagrebačkog koncerta kojeg producira Tomislav Kašljević i Depromo Event produkcija, Perpetuum Jazzile će u sklopu svoje aktualne turneje održati niz koncerata u Austriji, a potom ih očekuje nastavak turneje u Belgiji i Francuskoj.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene