Ljetna zabava

Svjetska pop zvijezda Rufus Wainwright oduševio Dubrovnik

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Proslavljeni kanadsko-američki kantautor Rufus Wainwright održao je solistički nastup u sklopu 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć.

Rufus Wainwright uživa reputaciju jednog od najvećih muških vokalista i pjesmopisaca današnjice te se ubraja među najpoznatija kantautorska imena mlađe generacije.

Pogledaj i ovo showbuzz Poslušajte ih sve Clean Bandit zauzeli prvo mjesto na Top 20 listi Radija808

Neovisno o tome nastupa li samostalno ili s pratećim sastavom, uvijek iznova osvaja publiku i kritiku originalnim autorskim rukopisom.

Njegova glazba satkana je od elemenata sofisticiranih glazbenih stilova, počevši od klasične glazbe i baroka koje vješto i suptilno spaja s modernijim pop zvukom i intimističkim stihovima, postižući tako svoj prepoznatljiv stil. Wainwright je postigao uspjeh profilirajući vlastiti zvuk u svijetu rock glazbe, opere, teatra, plesa i filma. Iza njega je već sedam studijskih albuma, a skladao je glazbu i 11 originalnih pjesama za kazališnu adaptaciju Shakespeareovih Soneta, premijerno izvedenu u režiji Roberta Wilsona i uz pratnju Berliner Ensemblea 2009. godine., koja se prikazivala u rasprodanim dvoranama te na brojnim međunarodnim festivalima.

Wainwrightova prva opera „Prima Donna“, koja je dobila sjajne ocjene glazbene kritike, praizvedena je na međunarodnom festivalu u Manchesteru. Nominant je i dobitnik mnogih prestižnih nagrada i priznanja kao što su Annie Awards, Brit Awards, Dora Mavor Moore Awards, Juno te Grammy Awards.

Stariji kolega, legendarni Elton John, proglasio ga je“najsjajnijim kantautorom na planeti”, a New York Times hvalio njegovu “istinsku originalnost”. Sjajne reference i brojni obožavatelji diljem svijeta čine Rufusa Wainwrighta bez sumnje jednim od najvećih kantautora svoje generacije i pravom glazbenom poslasticom 64. Dubrovačkih ljetnih igara.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene