intervju za dnevnik.hr

Popularni domaći bend će na koncertu promovirati treći album: "Spremamo svakakve ludorije, bit će napeto"

Svemirko Svemirko Foto: PR

Grupa Svemirko koncertno će promovirati svoj treći studijski album „Skalamerija“ u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 23. listopada.

Na sreću svih zagrebačkih obožavatelja, popularni bend Svemirko vraća se 23. listopada po drugi put u omiljenu Tvornicu Kulture te promovira svoj treći album „Skalamerija“, kojeg su premijerno predstavili obožavateljima pred kraj prošle godine.

Srebrni outfiti i šljokice bile su po cijeloj Tvornici prvi puta 2019. godine kada je bila potpuna ludnica. Što će biti ove subote, otkriva nam frontmen Marko Vuković.

Razlika između albuma Skalamerije kojeg promovirate u Tvornici 23. listopada i predzadnjeg albuma Tunguzija? Kako dođe uopće do ovakvih naziva?

Razlika je u puno segmenata. Recimo produkcija unutar koje se konstantno proučava i razvija zvuk benda, ali ponajviše se razlika osjeća u složenijoj formi pjesama koja je i dalje pitka za slušatelja.

Jeste li zadovoljni kritikama publike na Skalameriju? Kakav je vibe na koncertima?

Čini mi se da taj album sve više pridobiva na pažnji, a upravo lajvovi pridonose tome.

Postava benda očigledno se promijenila. Tko sve čini novog Svemirka? Što je s Tandarom, vidimo puno komentara na Facebooku i Instagramu kako svima nedostaje na sintu.

Postavu sada čine Marko, Mate, Silvia, Dario i dobar stari Thaalee. Dobra ekipa, upoznajemo se polako, ali sigurno. Tandara je trenutno u Londonu kod frenda, a fanovi će ga zauvijek voljeti baš kao i mi.

Snimili ste jedan spot za stvar "Dok ja spavam", treću stvar na Skalameriji i premijerno ga prikazali prošle godine u studenom. Uloge su vam vrhunske, brkovi na mjestu, priča jasna. Sprema li se još nešto uskoro?

Hvala! Brkovi su brkovi, a oči uprte u bioskope ne vide što se iza njih krije. Izlazit će nešto uskoro. Radi se o suradnjama s drugim bendovima naše scene.

Album je izdan krajem 2020. godine, pretpostavljamo da ste ga radili tijekom pandemije. Kako su ova vremena utjecala na vas, jeste preživjeli Beroševe mjere?

Nekako smo preživjeli, hranili se trakama iz Abletonea, slali pozdrave iz podzemlja! Utjecalo je tako da smo dobili veće komplikacije na granici, a ljetnu turneju 2020. odsvirali u dnevnom boravku.

Prvi Svemirkov koncert u Tvornici bio je prava ludnica. Hoće i ove subote biti dress code srebrno i šljokice, što spremate?

Spremamo svakakve ludorije, nisam baš siguran o čemu se točno radi. Bit će napeto.

Tko će gostovati na koncertu? Peki Pele je često s vama u zadnje vrijeme...

S nama će na bini biti jedan prijatelj iz bratskog benda koji je nedavno debitirao. Ne mogu previše odavat. U čemu je onda čar?

Gdje će biti after i hoćemo li vidjeti neki novi merch?

Javite svakako gdje će biti after. Majice svakako očekujte.

Tri brza:

Bend koji često puštate u kombiju dok putujete.

Bijelo Dugme.

Gdje je bolje, Ljubljana, Beograd ili Zagreb?

Beograd je Las Vegas, Ljubljana, New York, Zagreb je Zagreb.

Party ili after?

After.

Ulaznice su u pretprodaji putem entrio.hr 50 kn, a na dan koncerta 70 kn. Na ulazu je potrebno pokazati Digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju u zadnjih šest mjeseci. Na samom ulazu neće biti testiranja.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) +2 Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Celebrity Procurili detalji strašne nesreće u kojoj je život izgubila snimateljica, zna se i tko je Alecu Baldwinu dao pištolj u ruke!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene