pod vedrim nebom

Sve istaknutiji mladi glazbenik gostovao je u predivnom ambijentu Moonlight Sessionsa

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ericu kao vokalistu i gitaristu su se pod vedrim nebom hladne proljetne noći prilikom Moonlight Sessions izvedbe pridružili Marin Hraščanec (klavijature), Ivan Grobenski (bas gitara), Luka Osrečak (gitara), Goran Vidović (bubnjevi) te Helena Hraščanec i Romana Pavliša kao prateći vokali.

Svestrani 21-godišnji vokalist, multiinstrumentalist, producent i kantautor ERIC najnoviji je gost glazbenog projekta Moonlight Sessions u sklopu kojeg uz pratnju benda svoje pjesme „In My Veins“ i „There Too“ predstavlja u potpuno novom, za ovo priliku posebno kreiranom aranžmanu.

Pogledaj i ovo Eric Vidović Uspješan i u SAD-u! Sjajno novo ime zvjezdanog glazbenog neba, Eric Vidović sprema se pokoriti domaću scenu!

"Snimanje Moonlight Sessiona jedno je od ljepših iskustava u mojoj karijeri. Radeći s talentiranim i odličnim koprivničkim glazbenicima, moje autorske pjesme „In My Veins“ i „There Too“ dobile su novo ruho - aranžmane koji odlično odgovaraju ambijentu Moonlight Sessiona. Zanimljivo je bilo i iskustvo snimanja na otvorenom na nula stupnjeva, zbog čega je sve išlo dosta brzo. I u ovim vremenski nepovoljnim uvjetima, uspjeli smo sve odsvirati i snimiti pa ovim putem zahvaljujem cijeloj ekipi što su se smrzavali zbog mene.", kaže ERIC.

Ericu kao vokalistu i gitaristu su se pod vedrim nebom hladne proljetne noći prilikom Moonlight Sessions izvedbe pridružili Marin Hraščanec (klavijature), Ivan Grobenski (bas gitara), Luka Osrečak (gitara), Goran Vidović (bubnjevi) te Helena Hraščanec i Romana Pavliša kao prateći vokali. Produkciju ovog sjajnog glazbenog projekta potpisuju Intek Music & Beyond Pines Films čiji tim čine Marin Hraščanec (audio inženjer) i Dinko Šimac (video snimatelj). Moonlight Sessions je audiovizualni projekt koji predstavlja glazbenike i glazbene sastave putem izvedbi snimljenih uživo na lokaciji blizu Koprivnice. Svaki novi video donosi zanimljivu novu glazbenu suradnju ili novi aranžman već prije objavljenih pjesama, a posebnosti koje karakteriziraju ovaj glazbeni serijal su koncertne izvedbe snimljene na mjesečini izvan gradskih središta što urbanoj kulturi dodaje novu vrijednost, a sve skupa snima se u jednom kadru s putujućom kamerom koja polako otkriva kako detalje tako i pogled na grad.

Obje pjesme predstavljene u Moonlight Sessionu, „In My Veins“ i „There Too“, u originalnim studijskim verzijama objavljene su prošle godine na hvaljenom debitantskom albumu „I Am Eric“ koji je od veljače na digitalnim glazbenim platformama dostupan i u Deluxe izdanju.

Prozvan „hrvatskim Edom Sheeranom“ ili pak „glazbenim Rimcem“, ali i „mladim Eltonom Johnom“, ERIC se uz aktualni singl „I Found You“ može pohvaliti s nekoliko autorskih pjesama koje su se redom našle na HRtop40 ljestvici. Autorsku pjesmu „I Found You“ nastalu u koprodukciji s Filipom Vidovićem i Gordanom Dragićem, a koja se trenutačno nalazi na jedanaestom mjestu najemitiranijih u domaćem eteru ERIC je predstavio na ovogodišnjoj Dori s ostvarenim visokom petim mjestom.

Iako će često sam sebe opisati kao dečka iz susjedstva, ERIC nipošto nije običan 21-godišnjak. Pjevač, multiinstrumentalist, tekstopisac i producent - ovaj talentirani hrvatski glazbenik već je djetinjstvu krenuo na svoj umjetnički put, afirmiravši se kao dječji gitaristički virtuoz koji je, svirajući klasičnu gitaru, pobjeđivao na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima. Odrastajući u svijetu klasične glazbe, otkrivajući pri tome i „klasike“ novijeg doba poput The Beatlesa, kreativna znatiželja dodatno ga je inspirirala da samostalno usavrši sviranje električne i bas gitare te klavira, ali i da se razvija kao samouki glazbeni producent. U manje od dvije godine tako je počeo ne samo pisati i stvarati vlastitu glazbu nego je i producirati – prvo iz svoje sobe, a sada i vlastitog malog glazbenog studija. Rezultat je kolekcija pjesama, uključujući uspješne singlove „Not Gonna Let Go“, „Reci mi“ i „No Good“, koje su se našle na debitantskom albumu „I Am Eric“.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Vlatka Pokos In Magazin: Vlatka Pokos - 8 In Magazin: Vlatka Pokos - 7 In Magazin: Vlatka Pokos - 5 +13 In Magazin: Vlatka Pokos - 3 Celebrity Vlatka Pokos otkrila tužan razlog svojeg povratka u Hrvatsku: "Moram to podijeliti s vama zbog jednog izdanog povjerenja"

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Amanda Bynes (Foto: Instagram) Amanda Bynes (Foto: Profimedia) Amanda Bynes (Foto: Instagram) Amanda Bynes (Foto: Instagram) +3 Amanda Bynes (Foto: Instagram) Nekad i sad Nekad je bila prava slatkica, no upala je u tipične probleme tinejdžerskih zvijezda i danas je neprepoznatljiva!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene