PR
PR

Ženska klapa Kolapjanke i muška klapa Kolapjani koje djeluju u sklopu Vokalno instrumentalnog ansambla Kolapjani iz Siska i ove godine organiziraju SUSRET KLAPA koji će se održati u petak, 13. rujna 2019. godine s početkom u 20 sati i to u jedinstvenom sisačkom ambijentu-atriju Starog grada u Sisku.


 Na 12. izdanju ovog sisačkog susreta sudjelovat će ukupno 9 klapa koje dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i to klape: Munita iz Zadra, Teranke iz Pule, Grdelini iz Zagreba, Ventula iz Splita, Bistrica iz Marije Bistrice, Koprivnica iz Koprivnice, Lađarice iz Siska, te domaćini susreta Kolapjanke i Kolapjani. Sisačka publika, koja svake godine ispuni atrij Starog grada do zadnjeg mjesta, i ove će godine imati priliku uživati u tradicionalnim klapskim napjevima, ali i izvedbama popularnih dalmatinskih pjesama aranžiranih upravo za klape. Pokrovitelji susreta su Grad Sisak, Sisačko moslavačka županija i Gradski muzej Sisak.

Vezani članci Hod za slobodu u Sisku - 1 Dva hoda - za život i za slobodu: "Hodajte do birališta i zaustavimo ovo" Prevrnuti traktor, arhiva (Foto: Pixell) Teška nesreća kod Siska: U prevrtanju traktora poginuo muškarac (68)

Ulaznice za susret klapa mogu se kupiti u knjižari i papirnici AMK po cijeni od 40 kuna, a za napomenuti je da će se u slučaju loših vremenskih uvjeta susret klapa održati u dvorani Doma kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku.