Ultra Europe Festival ove godine pridaje i posebnu pažnju sigurnosti.


Od 14.-16. srpnja. Ultra Europe Festival će okupirati Split, ali i ostatak Dalmacije. Osim u dalmatinskoj metropoli ove se godine Ultra održava i na Braču, Hvaru te Visu.

Očekuje se 150 tisuća ljudi, a organizatori su obećali da će ovo biti najspektakularnija Ultra ikad. Ipak dvije su stvari odjeknule na konferenciji za novinare uoči Ultre, javio je reporter Nove TV Mario Jurič iz Splita. Prva je da Ultra festival ostaje u Splitu i idućih pet godina, a druga je ta da će Ultra biti i pokrovitelj nogometnog kluba Hajduk, pa će tako logo Ultre od sada krasiti dres ''bilih''.

Prošle je godine ostvareno 75.000 noćenja, pa se organizatori nadaju da će ove godine brojka biti još i bolja.

Cijene apartmana ne divljaju kao prošlih godina, a gradonačelnik je posjetitelje pozvao da pripaze na neprilično odijevanje.

Zbog situacije u svijetu posebna se pozornost pridaje sigurnosti, no organizator je uvjeren da će sve proći u najboljem redu. Split je spreman, a odbrojavanje je krenulo.

Proteklih se godina cijela Splitsko-dalmatinska županija, ali i Hrvatska pozicionirala kao vrhunska turistička destinacija te jedna od vodećih festivalskih destinacija u Europi.

Prošlogodišnje izdanje festivala ULTRA Europe privuklo je više od 150.000 posjetitelja tijekom 5 dana iz više od 125 zemalja svijeta. Trenutni rezultati prodaje ulaznica upućuju na to da će jubilarno izdanje festivala biti najposjećenije dosad, što potvrđuje turistički značaj i utjecaj festivala ULTRA Europe.

Ultra Music Festival (Foto: PR)

Petak je na Ultri rezerviran za Tiesto, Dj Snake, Axwella, W&W te brojne druge. Subota vas časti Arminom Van Buurenom, Davidom Guettom, GTA te drugim sjajnim D.J.-evima. U nedjelju ćete uživati uz zvuk Afrojacka, Hardwella i brojnih drugih, a cijeli popis izvođača pogledajte OVDJE.