Skoro dvije godine od prvog gostovanja, kada se stvorila neraskidiva veza između hrvatske publike i ovog popularnog britanskog dvojca, Still Corners su objavili novi album i datume nove turneje, od čega je 21. listopad 2021. rezerviran za - Zagreb!

Galerija


Still Corners projekt je iza kojeg se nalaze Greg Hughes i Tessa Murray, a koji sa sobom nosi milijunske brojke, što pregleda na Youtubeu, što fanova po svijetu.

Vezani članci Peđa Grbin SDP raspustio organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu: "Ako želimo mijenjati Hrvatsku, moramo prvo promijeniti sebe" Tomislav Tomašević Tomašević od pročelnika tražio da dostave plan ušteda, s premijerom je razgovarao o otplati duga na rate

Publika u njihovim utjecajima, među ostalima, prepoznaje bezvremenske eksperimente Vangelisa, genijalnost zvukova Ennija Morriconea, glamurozni synth-pop osamdesetih, obavijen u ruho dream-popa, elektronike i surf rocka a na novom albumu osjeti se i dašak zvukova kakve stvaraju Chris Isaak, Fleetwood Mac, ili Mazzy Star.

Turneja kojom će Still Corners obići Europu objavljena je na krilima novog, upravo objavljenog albuma - The Last Exit - koji slušatelje vodi na hipnotičko putovanje, ispunjeno oronulim gradovima, tajanstvenim oblicima na horizontu i dugim putovanjima koja brišu granicu između onoga što je tamo, i onog čega nema. Album je u fokus dodatno dovela pandemija, kada je gotovo sve bilo prisiljeno stati.

"Uvijek postoji nešto na kraju puta, a za nas je to bio ovaj album. Naši planovi su stavljeni na čekanje - album postavljen za izdavanje, turneje, video snimanja, putovanja...godinama smo non-stop putovali, a sad smo bili prisiljeni sve zaustaviti. Mislili smo da je album završen, ali s krizom smo pronašli novu inspiraciju i počeli ponovno pisati",  objašnjava Tess.

U tom kontekstu napisane su pjesme poput ‘Crying’, ‘Static’, ‘Till We Meet Again’, koje odražavaju utjecaj izolacije i potrebu za socijalnim kontaktom i intimnošću.

Kao središnja stvar i jedna od najdojmljivijih pjesma na albumu istaknut je singl "The White Sands“ dok je prvi, istoimeni singl s albuma "The Last Exit“ posljednje poglavlje takozvane "Road“ trilogije Still Cornersa. Ono što je započelo s pjesmom "The Trip" (57 milijuna pregleda), a slijedilo je s "The Message" (11 milijuna pregleda), završava sa zadivljujućom "The Last Exit".

Najava premijernog koncerta Still Cornersa u Zagrebu, u svibnju 2019. godine, pokazala je veliki interes zagrebačke publike prema dream&synth pop zvuku, a donijela je visoka očekivanja koja je bend tog kišnog četvrtka i više nego opravdao. Zagrebački koncert odveo je sve prisutne na fantastično glazbeno putovanje omeđeno zanimljivom zvučnom teksturom, zavodljivom atmosferom, i treperavim nostalgičnim melodijama. Pod utjecajem odličnih dojmova u punom Boogaloou, već tada se pokazala želja za ponovnim susretom.

Na oduševljenje zagrebačke publike, iščekivani susret je najavljen, i to opet u četvrtak, opet u Boogaloou, no ovog puta užitak glazbe pratit će jesenski dan i to 21. listopad.

Jelena Karleuša podigla prašinu novom provokativnom fotkom, nikome nije jasno jesu li to hlače ili?

Jennifer Aniston slovi za prirodnu ljepoticu, no mala promjena u njezinu izgledu mnoge je začudila