premijera spota

Novom će se pjesmom predstaviti na Večerima dalmatinske šansone: "Prava rič sve izliči i sve promini"

Stijepo Gleđ Markos Stijepo Gleđ Markos PR 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Stijepo Gleđ Markos Stijepo Gleđ Markos Stijepo Gleđ Markos Stijepo Gleđ Markos +0 Stijepo Gleđ Markos Galerija

Sjajni dubrovački tenor na šibenskoj će se Šansoni predstaviti s novom pjesmom "Prava rič".

 Stijepo Gleđ Markos na 23. Večerima dalmatinske šansone, koje će se održati ovoga vikenda u Šibeniku, izvest će novu pjesmu "Prava rič" jer, kako pjesma kaže, "prava rič sve izliči i sve promini".

Pogledaj i ovo showbuzz premijera spota Novi singl kantautorice Erne ima jednostavan fokus - na izvedbi jednog intimnog “komadića duše“

Autor glazbe je Ivica Badurina, tekst potpisuje Frane Bilić, dok je Ivan Popeskić napravio aranžman. Ivica Badurina i Frane Bilić, poznati autorski tandem, ponovno su zajedno na Šansoni nakon 22 godine! Upravo su na Šansoni 1998. godine po prvi put predstavili mega hit "Da te mogu pismom zvati" u izvedbi klape Maslina. Možemo sa sigurnošću reći da potpisuju još jednu pjesmu koju očekuje lijepa budućnost.

Svoj je doprinos dao i čuveni gitarist Elvis Stanić. Nakon nastupa na Zagrebačkom festivalu s autorskom pjesmom "Zlatne suze", Markos je sjeo za kormilo leuta i odveo nas u morski ambijent na prekrasne lokacije rodnog Dubrovnika. A o pjesmi Stijepo ima samo riječi hvale:

"Autori Ivica Badurina i Frane Bilić pogodili su pjesmu za moje srce s morskim ugođajem i ljubavnom tematikom jer što bolje može pomorac i trubadur iz Dubrovnika nego pjevati o ljubavi i moru. Ivo Popeskić napisao je predivan aranžman koji odiše mediteranskim stilom, a poseban štih i atmosferu pjesmi dao je jazz gitarist Elvis Stanić. U moru riječi, kako slikovito govori i spot pjesme, važno je pronaći onu "pravu rič". Danas nam fali prave riči, da kroz život rečemo jedni drugima lijepu riječ, jer kako stara izreka kaže: "Lijepa riječ i željezna vrata otvara." Nadam se da će nas ova pjesma sve skupa potaknuti da se sjetimo jedni drugima reći "pravu rič" jer ona može promijeniti srce svakog čovjeka", rekao je. O Šibeniku i Šansoni Stijepo rado govori:

"Za Šansonu me vežu jako lijepa sjećanja i meni posebno drage nagrade. Nadam se da ćemo se opet lijepo družiti i da ćemo publika i ja opet onako zaiskriti, kao što smo zaiskrili u dosadašnjim godinama", zaključio je.

Prošlogodišnje izdanje šibenske glazbene čarolije također je bilo za pamćenje. No, nije to bio njegov prvi nastup. Još 2009. Markos je osvojio nagradu za najboljeg debitanta, a 2019. godine pripala mu je nagrada publike. Taj prošlogodišnji nastup posebno se pamti i po večeri talijanske kancone jer je izveo pjesmu Andree Bocellia "Il' mare calmo della sera" i pobrao nezapamćene ovacije publike. Nakon ovoga spektakularnog nastupa, čak je i sam menadžment Andree Bocellia pohvalio Markosovu izvedbu pjesme, naglasivši da je ovo najbolji prepjev pjesme koji su ikada čuli.

Spot je sniman u morskom ambijentu oko Grebena na prekrasnim lokacijama Dubrovnika pod redateljskom palicom Miša Sorića u produkciji Unique Films, dok se za snimke iz zraka pobrinuo Nikša Radičević. Prekrasan leut "Mali Ivan" dao je poseban ugođaj zahvaljujući njegovom vlasniku Ivanu Bobanu.

"Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da "Prava rič" zaplovi morem i u ušima slušatelja pronađe svoju luku. Hvala autorima Ivici i Frani na predivnoj pjesmi, Ivu na odličnom aranžmanu i Elvisu Staniću, koji je ukrasio pjesmu prelijepim zvukovima gitare. Veliko hvala Mišu i cijeloj Unique Films ekipi na sjajnom spotu te dragom Nikši Radičeviću na divnim snimkama iz zraka. Hvala dragom Ivanu što nam je za ovu priliku posudio prekrasnog leuta. Neka nas "Prava rič" prisjeti da samo prava riječ može činiti čuda! U moru riječi treba uvijek pronaći onu pravu, koja otvara vrata ljubavi", kaže pjevač.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Mario Petreković Mario Petreković Mario Petreković (Foto: Instagram) +0 Mario Petrekovic (Foto: Instagram) Celebrity Mario Petreković u 49. godini postao ponosni tata: "Stigao nam je najnoviji model budilice!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene