premijera spota

Špurijusi se dvominutnim singlom "4 banke" kroz krizu srednjih godina vraćaju čistokrvnom punk-rocku

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Špurijus se ovim singlom, nakon nekoliko žanrovski mješovitih i šarolikih pjesama, vraća svom poznatom glazbenom stilu koji njeguje od samog osnutka benda, klasičnom i čistom punk rocku.

'4 banke' su novi singl splitske punk rock skupine, koji uz prethodna tri uratka (Barba je partija, Psihički nestabilna i Dobročinitelji), najavljuje drugi dugosvirajući projekt benda, koji je u fazi miksanja i trebao bi ugledati svjetlo dana do kraja godine.

Pogledaj i ovo showbuzz premijera spota Novi singl kantautorice Erne ima jednostavan fokus - na izvedbi jednog intimnog “komadića duše“

Špurijus se ovim singlom, nakon nekoliko žanrovski mješovitih i šarolikih pjesama, vraća svom poznatom glazbenom stilu koji njeguje od samog osnutka benda, klasičnom i čistom punk rocku. U dvije energične minute, bend je, prema svom standardnom cinično-zabavnom obrascu, iscijedio sve tegobe kroz koje prolaze veterani punk pozornica. Naizgled uporni, neumorni i tvrdoglavi buntovnici i autsajderi, koji se nikad neće pomiriti s nepisanim društvenim pravilima o prihvaćanju kompromisa i komformističkih životnih načela, koliko god to ne željeli priznati ni sebi ni drugima, ipak prolaze kroz zdravstvene prepreke kao i svi obični smrtnici sa četiri dekade u životopisu i pripadnici svijeta kojem ne žele pripadati, i tako nevoljko prihvaćaju da sve u životu ima svoj rok trajanja te svaki opasni let ima svoje bolno prizemljenje.

Zanimljivo je da glazbu za ovu autoironičnu minijaturu potpisuje basist benda Ivica Božić-Jojo, a tekst je djelo Domagoja Božinovića. Aranžmane i sve instrumente i vokale združeno su odradili svi članovi grupe (Jojo, Saba, Tudor i Domo). Pjesma je snimljena u splitskom Bozon studiju, pod producentskom paskom Saše Antića, koji potpisuje i miks i mastering, uz snimateljsku pomoć Dina Siriščevića i Borisa Ždere. Moralnu i savjetodavnu podršku su, kao i za sve ostale pjesme, pružili prijatelji iz The Plejsa.


Videospot za 4 banke režirao je splitski redatelj Šimun Šitum, uz pomoć montažera Sandra Barabe i glumačku ulogu Donata Zeke. U spotu možemo prepoznati mnoge upečatljive prigradske simbole grada Splita iz kojeg Špurijus dolazi.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Bagarić i Darko Domitrović (Foto: John Pavlish) Sandra Bagarić +0 Sandra Bagarić (FOTO: Matija Habljak/PIXSELL) Nekad i sad Naša operna diva udala se za svojeg profesora kojega je sama i zaprosila, a sada se prisjetila kako su izgledali prije više od 20 godina

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Fani Stipković (Foto: Instagram) Fani Stipković (Foto: Instagram) Fani Stipković (Foto: Instagram) +0 Fani Stipković (Foto: Instagram) Celebrity Naša najseksi novinarka objavila fotografiju od koje zastaje dah, sada je posve jasno kako održava zanosnu figuru

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene