Splitski festival donosi nove ljetne hitove, evo tko ide u finale!


U petak je započeo 53. Splitski festival! Na njemu su nastupili brojni domaći glazbenici, no samo neki su svojim pjesmama uspjeli izboriti mjesto među prvih osam finalista.

Vezani članci Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja se emotivnom objavom i fotografijom iz djetinjstva prisjetila oca: "Volim te tata, puno mi fališ" Maja Šuput i Marko Grubnić (Foto: Instagram) Grubnić objavio 15 godina staru fotku sa Šuput i Rozgom, jedino Jelena danas izgleda identično

Prema glasovima publike, prvih osam finalistu su: Zorica Kondža i 'Ispod cvita od lavande', Marko Pecotić Peco s pjesmom 'A kad bi te pita', Tomislav Bralić i klapa Intrade sa skladbom 'Lipoto', šoltanski Mjesni odbor i 'Natalia', klapa Rišpet s pjesmom 'Ćaća', zatim Magazin i 'Isti kao ti' te klapa Cambi Split s pjesmom 'Jidra mog vapora' i Jole sa 'Sto godina samoće'. 

Dora Bačić, Tiho Orlić tejoš nekolicina glazbenika u usponu, nažalost, nisu se plasirali dalje.


>> Splitski festival je jedini pravi jer nitko neće 'zaboraviti' pjevati'

Splitski festival nastavlja se već večeras gdje će novi izvođači dati sve od sebe i pokušati proći u finale. Publika će izabrati još osam skladbi, a stručni žiri će izabrati iz obje večeri šest skladbi pa će se u finalu za nagrade boriti ukupno 22 pjesme.

Valja istaknuti kako su neki izvođači posebnu pažnju privlačili ne samo svojim glasom već i stasom kao što je to učinila Andrea Šušnjara sa svojim novim imidžem za pjesmu 'Isti kao ti'!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook