Jubilarni, 15. Špancirfest započeo je onako kako su i gosti i organizatori priželjkivali - izvrsnim koncertima, tisućama šetača i atmosferom prepunom dobrih emocija.


Najprije je Špancirfest posjetio ministar turizma, Darko Lorencin, koji je sudjelovao u postavljanju instalacije napravljene od cipela istrošenih u petnaest godina festivala. Stigla je i direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Meri Matešić, koja je Festivalu dobrih emocija, na tiskovnoj konferenciji, uz zamjenicu gradonačelnika Grada Varaždina, saborsku zastupnicu i predsjednicu Turističke zajednice grada Varaždina, Nataliju Martinčević, dala punu podršku.

>> Darko Lorencin posjetio Varaždin u povodu Špancirfesta

Vezani članci Policija, ilustracija Drama u Varaždinu: Provalili u trgovinu pa pokušali pregaziti policajce, jedan je zapucao. Traga se za počiniteljima Prodajni salon Varteksa na Horvaćanskoj cesti U Varteksu kasne plaće za 1000 radnika: "Naravno da smo svi zabrinuti, ali uvjereni smo u uspjeh", "Nemamo nikakvu namjeru zatvoriti kompaniju, radna mjesta su nam prioritet"

Varaždin se u popodnevnim satima polako ali sigurno punio gostima, šetačima, izvođačima, performerima i akrobatima. Učenici i studenti Glazbene akademije iz Zagreba su na varaždinskom Korzu, uz korepetitoricu Dariju Hreljanović, izveli predivni program najpoznatijih opernih arija. Na istoj lokaciji je navečer Tomislav Goluban s vrhunskim gostima: Tamarom Obrovac, Ksenijom Erker, Lelom Kaplowitz i Singrlicama održao sjajan koncert prepun bluesa i američkog zvuka.

Program Antena Zagreb pozornice Stari grad otvorila su čak tri benda: žestoki varaždinski Louder, izvrsni Stillness i popularni Elemental.

Vrhunac večeri bio je, međutim, spektakularni koncert Massima na dupkom punom Trgu Miljenka Stančića, koji će sigurno ući u anale najboljih glazbenih nastupa od kada je Špancirfesta.

Špancireri željni dodatne zabave su se nakon ponoći zaputili na Arena pozornicu uz Dravu, do koje vozi PAN-ov Špancirbus, te su tamo do jutra partijali uz Jean Marie K & Manu Lokole.

Subota je počela kišovito te će se dnevni programi prilagođavati vremenskim uvjetima, a večernji koncerti će se održati prema planu. U slučaju bilo kakve promjene programa, medije i javnost ćemo obavijestiti kroz sve dostupne komunikacijske kanale.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook