Prvi vikend Špancirfesta završio je na najbolji mogući način - s dva prepuna, sjajna koncerta, bez kiše i uz puno dobrih emocija.


Svi su sadržaji i programi Špancirfesta bili prepuni, pogotovo u popodnevnim satima - od nastupa uličnih performera do radionica za djecu u Parku kreative.

Vezani članci Rade Šerbedžija - 5 Rade Šerbedžija ne vjeruje da njegovog Đoleta više nema: "Po svemu je bio tako čudesan" Damir Urban - 2 Damir Urban traži davno izgubljenog prijatelja, zamolio je za pomoć: ''Ako netko nešto zna, javite''

Iako su mnogi strepili od ponavljanja subotnjeg pljuska, kiše navečer nije bilo te se rijeka ljudi slila prema Starome gradu gdje su u zanimljivoj kombinaciji dvaju koncerata nastupale mega-zvijezde s kojima se druži Elton John - 2Cellos, a nakon njih miljenik publike Urban sa svojom četvoricom. Koncertni prostor na Starome gradu bio je pun te su 2Cellos, inspirirani izvrsnom atmosferom odsvirali koncert za pamćenje. Urban je užarenu atmosferu dodatno zapalio i potvrdio uzajamnu ljubav s Varaždinom i Špancirfestom.

Počeo je 16. Špancirfest - najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival!

Ništa manje vruće nije bilo ni na Stančićevom trgu na kojem je nastupio Rade Šerbedžija sa svojim pratećim bendom Zapadnim kolodvorom. Opušteni Rade je raznovrsnom kombinacijom pjesama i svojom karizmom napunio Stančić te time uravnotežio snažnu energiju koja je dopirala sa Starog grada. Zabava se nastavila do jutra na Arena pozornici uz Dravu gdje je nastupao DJ Kneža.

U ponedjeljak u Varaždin stižu kultni njujorški Blondie, jedan od najutjecajnijih američkih bendova svih vremena. Iako im karijera traje više od tri desetljeća, oni su itekako aktivni te na Špancirfest stižu nakon nastupa na nekim od najvećih europskih festivala. U Županijskoj palači opet je večer kazališta - igra predstava 'Ufuraj se i pukni' Teatra Kerekeš. Na Stančiću sviraju zabavni Sonny and his Wild Cows.

Monday blues će, za one kojima Blondie i ostali programi nisu dovoljni, u potpunosti rasplinuti Mario Kovač koji nastupa na Arena pozornici uz Dravu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook