Od 23. kolovoza do 1. rujna

Špancirfest 2013 - Traže se cipele potrošene od španciranja!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Špancirfest priprema jedinstvenu instalaciju sastavljenu od vaših potrošenih cipela.

Špancirfest je po mnogočemu poseban. Njegova draž, privlačnost, jedinstvenost i popularnost proizlaze iz cijelog niza različitih razloga, ali sve ih povezuje Varaždin i njegova povijesna gradska jezgra, koja je dovoljno velika da udomi sve brojne sadržaje i programe, a opet dovoljno mala da posjetitelje vabi na - španciranje.

Španciranje je mnogo više od pukog hodanja ili šetanja; taj kulturološki fenomen zaslužio je vlastitu priču, koja će se svakako jednom ispričati. No, španciranje svakako uključuje i hodanje, a za tu osnovnu ljudsku motoričku aktivnost potrebne su - cipele.

Pogledaj i ovo showbuzz Pogledajte galeriju! Spektakularni početak 15. Špancirfesta!

>> Ulicafest je srce Špancirfesta - Program doznajte OVDJE!

Ovogodišnji jubilarni 15. Špancirfest stoga će se, jednom posve neobičnom instalacijom, nakloniti vjernim cipelama koje su vas toliko vjerno služile u proteklih četrnaest godina (a neke sigurno i izdale koji puta).

Koliko plesova su otplesale? Koliko kiša ih je namočilo? Koliko vrućih dana osušilo? Koliko su stopala spasile od bolova, ali i koliko su žuljeva stvorile? Koliko je samo koraka učinjeno u ovih proteklih četrnaest godina? Kad bi ih sve nanizali mogla bi se obići cijela Zemlja i to nekoliko puta...

Stoga, ne samo Varaždince, nego i sve prijatelje Špancirfesta, kao izraz ljubavi i vjernosti prema Festivalu dobrih emocija, organizatori pozivaju da im prepustite svoje vjerne „potrošene“ cipele i cipelice, čizme i štikle, sandale i gojzerice, japanke i balerinke, tenisice i natikače te ih u kutiji ostave pred vratima Turističke zajednice grada Varaždina, Ivana Padovca 3 i to:

- od utorka, 06.08 do petka, 09.08. od 08,00 do 18,00 sati
- u subotu 10.08. od 09,00 do 15,00 sati.


Naravno, cipele primaju i poštom, na adresu:

Turistička zajednica grada Varaždina
I. Padovca 3
42000 Varaždin.

Samo da znate, cipele vam neće vratiti, već će ih obojati i od njih stvoriti jednu otkačenu, veselu, neobičnu - pravu 'špancirfestovsku' instalaciju!

Ove godine Špancirfest se održava od 23. kolovoza do 1. rujna.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene