Legendarno djelo

"Snježna kraljica" u kazalištu Trešnja!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

. Ova epska priča, objavljena još davne 1845, a u kazalištu Trešnja bit će uprizorena u dramatizaciji poznate hrvatske književnice Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića.

Snježna kraljica klasična je bajka Hansa Christiana Andersena na kojoj su odrastale generacije. Ova epska priča, objavljena još davne 1845, a u kazalištu Trešnja bit će uprizorena u dramatizaciji poznate hrvatske književnice Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića.

Pogledaj i ovo showbuzz Žele ih natrag Nestali ''pravi'' muškarci? ''Prijatelja pitam kako promijeniti žarulju''

Priča je to o neraskidivom prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Fabula prati čudesno putovanje hrabre djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya, koji je netragom nestao. Na tom putu pomažu joj i ljudi i životinje, a na kraju stiže do Sjevernog pola kako bi spasila svog prijatelja, kojega je začarala Snježna kraljica, dokazujući tako da su snaga ljubavi i pravog prijateljstva najviše što čovjek može imati.

Bajke su uvijek rado gledane jer gledatelja uvode u svijet čarolija, neobičnih mjesta i čudesnih stvorenja, stoga je rad na ovoj predstavi još jedan izazov za Trešnjin glumački ansambl. Publiku pozivamo da, kao ružan san, zaborave ledenu pustoš i krasotu na dvorima Snježne kraljice i s nama se prepuste novim kazališnim avanturama.

U ulozi Snježne kraljice nastupa Senka Bulić, a uloge Kaya i Gerde igraju Trešnjine zvijezde Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, dok mladog Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas. Predstava je namijenjena za djecu stariju od 6 godina. Premijera predstave je zakazana za 27. listopada 2017, a pretpremjerno ju možete pogledati već 21. listopada u 17h i 22. listopada u 11h.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene