Glazbeni hit iz 1996. godine, 'Dođi u Vinkovce' bio je značajan početak uspona tamburaškog sastava Sinovi Ravnice i jedan od prvih velikih koraka uspješne karijere ovog tamburaškog sastava, koja traje već punih 17 godina


Danas, poneseni nekim novijim glazbenim zvucima, Sinovi Ravnice uz pomoć kolege i glazbenog producenta benda Borisa Đurđevića donose ovaj veliki hit upakiran u novo ruho i, po prvi put u video izdanju!

Vezani članci Slika nije dostupna Novi hit iz ET radionice! Slika nije dostupna Ovakvo zavodljivu još je niste vidjeli ni čuli!

Za video identitet novog izdanja ovog velikog hita pobrinuo se redatelj Darko Bušnja koji srčano opisuje svoje sudjelovanje u ovom projektu:

'Pjesmu nastalu u ratnom vihoru ispričali smo jednom malom vinjetom smještenom u današnje prilike. Uz Mateu Grabić, glumicu HNK Osijek i Iliju Červe, glumca vinkovačkog Kazališta "Joza Ivakić", pokušali smo napraviti jednu toplu priču punu emocija, u kojoj otac željno iščekuje kćer koja se vraća iz daleka, što je današnja stvarna slika Slavonije. Glumci su sjajno prenijeli emocije, a band se odlično uklopio u priču. Snimano je na 3. lokacije koje na neki način predstavljaju Slavoniju i Vinkovce; žitna polja, ratom razrušena zgrada i krov zgrade s koje puca pogled po nepreglednoj Slavoniji. Moram naglasiti da je novi aranžman pjesme pravo osvježenje, koje nudi jedan drugačiji pristup "tamburi", što i ne čudi, jer stiže iz ruku Borisa Đurđevića.'

Atmosfera sa snimanja spota ni ostatak ekipe sa seta nije ostavila ravnodušnima, pa tako i studentica glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Matea Grabić izjavljuje: 'Iznimno mi je drago sto sam sudjelovala u snimanju spota za legendarnu vinkovačku pjesmu "Dođi u Vinkovce".

Na snimanju mi je bilo jako ugodno jer sam s Darkom već surađivala, a sa Ilijom igrala u dvije predstave. Darko je došao spreman i znao je što konkretno želi od mene i to mi je olakšalo cijeli proces. Dečki iz banda bili su super i ugodno je bilo surađivati s njima jer je atmosfera bila opuštena što je olakšalo cijelo snimanje.', a šef benda, Igor Rojko dodaje: 'Odlična atmosfera na snimanju u okruženju odličnih ljudi. Htio bih spomenuti suradnju režisera i našeg dugogodišnjeg suradnika i prijatelja Darka Bušnju koji je " kriv " za ovo što se može vidjeti. Naravno tu je i prva suradnja sa make-up artisticom Ivanom Bušnja i glumcima koji su odlično odradili svoj posao. U razgovoru s dečkima, nakon što smo vidjeli spot jednoglasno i bez pitanja došlo je do zaključka da je to ekipa s kojom ćemo nastaviti suradnju!'

Ovih dana Sinovi Ravnice rade na snimanju novog nosača zvuka s kojim band namjerava ići u potpuno novom smjeru koji se može osjetiti i novom izdanju pjesme „Dođi u Vinkovce“. O uspješnosti njihovog novog projekta govori i činjenica da je njihov posljednji singl „Nesrećo“ na društvenoj mreži Youtube pregledalo više od 300.000 slušatelja što je pokazatelj da su Sinovi Ravnice još jednom udahnuli novu strast u stvaranju tamburaške glazbe. Stoga je ovaj šesteročlani band uvjeren da će i „Dođi u Vinkovce 2013“ u svom novom ruhu pronaći put do svojih slušatelja i produžiti vijek jedne od najslušanijih i najpopularnijih hrvatskih pjesama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook