Sinovi ravnice

VIDEO Savršeni spoj tambure i saksofona oduševio publiku

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jučer je održana promocija novog tamburaškog hita 'Opatice'.

Neobičan spoj moćnog zvuka saksofona i melodične tambure, koliko je poznato – po prvi put u hrvatskoj glazbenoj povijesti, ujedinili su Sinovi Ravnice u svojoj najnovijoj pjesmi 'Opatice'.
U ulozi saksofonista našao se poznati hrvatski glumac Goran Navojec, koji ovo koketiranje tradicionalne glazbe s modernim zvukom smatra odličnim potezom.

Pogledaj i ovo Goran Navojec - 3 Uvijek iskren! Navojec o komentarima koje dobiva na račun svoje transformacije o kojoj svi pričaju: ''Možda je i vrijeme da s 50 godina...''

Što je zajedničko tamburašima i opaticama?

Darko Drinovac priču je vizualno pretvorio u zanimljiv video spot, čija se premijera sinoć održala u zagrebačkom Plaza baru. Svojim energičnim nastupom koji je uslijedio, Sinovi Ravnice potaknuli su i Indiru iz Colonije, Leu iz Teške industrije te Branka Ilakovca iz Slavonia Banda da se popnu na pozornicu i odaju priznanje ovom tamburaškom bendu.

Spoj dobre pjesme, tamburica te slavonskih delicija, poput kulena, domaće rakije i vina Iločkih podruma, sve prisutne nije ostavio ravnodušnima.

Glazbu i aranžman za pjesmu 'Opatice' potpisuje Boris Đurđević dok se, po drugi put za pjesmu Sinova Ravnice, kao autor teksta, pojavljuje Valerija Đurđević.

'Funkcioniramo tako što se nadopunjujemo i podržavamo privatno i poslovno, stoga je i ova suradnja prirodan slijed našeg odnosa. Stvaranje pjesama nam dođe kao nekakav ispušni ventil, dodatno zbližavanje obzirom da kroz njih dijelimo emocije, pričajući jedno drugom priče iz svog ili tuđih života. Razgovaramo doma, u našem 'brlogu', a kasnije i u studiju. Obzirom da nam je glazba i pisanje prije svega ljubav, sinkroniziramo taj dio našeg života s poslovnim vrlo lako,' priča o zajedničkoj suradnji kreativni dvojac Boris i Valerija Đurđević.

Goran Navojec, uz svoj doprinos sviranjem saksofona, unio je i dozu humora među ekipu na setu, a što je rezultiralo odličnom suradnjom: 'U ovoj suradnji sam se prvenstveno našao iz ljubavi prema tamburi i uopće prema toj vrsti glazbe koju smatram da treba podržavati i njegovati. Mislim da je svijet tambure još uvijek nedovoljno istraženi teren kojeg bi trebalo što više iskoristiti i istražiti.'

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene